2024-03-29

2 thoughts on “Обществото може да извлече полза от суетата на Борисов

  1. От развитието на сагата с БЕХ (Български Енергиен Холдинг) ще проличи „Who is Boyko Borrissov and what is fighting for?“.
    Защото енергетиката е в основата на всеко начинание, тя определя себестойността на всеки продукт. Неимоверно високите крайни цени на тока са не само геноциден фактор за оскотелото българско население; те успешно се справят с нелеката задача да отблъснат от българската икономика всеки капиталистически мерак за инвестиции в каквото и да е производство. В резултат страната България (вече само географсkо понятие) затъва все повече и повече в безизходицата на „Прехода“, а държавата България така и си остава в зародиш, готов всеки момент да бъде пометнат от „приемната майка” – Европа..
    Всъщност, на „дъното” винаги се оказва една и съща корумпирана „личност” (нито юридическа, нито физическа – нещо като „дървено железо”) – БСП (Българска социалистическа партия).
    На 03.08.2009 г. правозащитникът Янко Н. Янков-Вельовски поиска определена документация (виж http://iankov.blogspot.com/2009/08/2.html ) от министър-председателя Бойко Борисов, касаеща делото за юридическото несъществуване на БКП (Българска комунистическа партия), респ. на „наследницата” й – също юридически несъществуващата БСП. Оттогава досега изтече много вода, но отговор не последва. Пълно мълчание. Пълно мълчание и от страна на „верния” (засега) съюзник на двете „Г”-та (Генерала и ГЕРБа) – Волен Сидеров (виж http://iankov.blogspot.com/2009/10/2-c.html ), поканен официално на 28.10.2009 г. да се присъедини към иска за признаване юридическото несъществуване на сиамския близнак БКП/БСП. Ето в ситезиран вид и самата покана:
    „Впрочем, Господин Сидеров, без ни най-малко да се опитвам да влияя върху Вашата визия относно българското правосъдие и без да Ви натрапвам моето лично гледище (често пъти изразявано чрез изключително остри и дори драстични квалификации на съдиите, при това адресирани лично до самите тях и надлежно депозирани и регистрирани в техните съдийски офиси!), бих искал да Ви предложа да се присъедините както към идеята, така и към съдебната процедура относно обезпечаването на легитимност на политическите субекти и на отстраняване от политическата сцена на юридически нелегитимните и по същество криминално престъпните субекти, какъвто субект е и БСП.
    28 Октомври 2009 г. Янко Н. Янков”
    Макар и двамата (Бойко Борисов/Волен Сидеров) многократно да заявяват (на думи!), че са за забраняването на БСП, на дело въобще не предприемат нищо, с което да покажат, че НАИСТИНА са за отстраняването от политическата сцена на една корумпирана до дъното на костите мафиотска групировка (която дори не е необходимо да бъде забранявана, защото юридически не съществува – само фактически). Техното (на ББ/ВС) поведение силно напомня онова на известен „народен трибун”/витиеват китарист, който артистично смело громеше „престъпните комунисти”, но чиято парламентарна група винаги гласуваше „ан блок” с тех.
    Днес лакмусът за цвета (червен или син – също като в химията) на тандема Борисов/Сидеров е и енергетиката. Или ще наложат възстановяване на истината в енергетиката, като намалят драстично (неколкократно!) цената на тока, или ще се саморазобличат като част от престъпната схема за геноцидно унищожаване на българското население (срещу тридесетте сребърници, подхвърляни на всеки, предал Пътя, и Истината, и Възкресението, и Живота).
    Друг Път нема.

  2. Българските досиета на ОЛАФ

    ма да е изненада, ако българските досиета на службата на ЕС за борба с измамите, ОЛАФ, които бяха затворени, бъдат отворени отново

    Правителството на българския премиер Бойко Борисов е изправено пред все повече трудности, защото надеждите на българския народ се стопяват заради икономическата криза, тласкаща страната към дълбока рецесия, коментира изданието „Ню Юръп“.

    Борисов се радва на пълната подкрепа на германския канцлер Ангела Меркел, но тъй като тази подкрепа не е свързана с финансова помощ, проблемите пред България се задълбочават.

    В опит да овладее положението, българският премиер обвинява опонентите си и в резултат на това в София бяха извършени редица арести при операция, която опозицията определи като сплашване.

    В действителност повечето обвинения не бяха достатъчно солидни, а в един от случаите, арестът на бивш министър по обвинения за корупция, съдът отказа да започне дело поради липса на доказателства за извършено престъпление.

    Друг проблем е създаването на кабинета на българския еврокомисар Кристалина Георгиева.

    Тя беше „любезно помолена“ от Комисията да назначи за директор на кабинета си Сабин Уей, служител на ЕК, работила в тясно сътрудничество с генералния секретар на Комисията Катрин Дей.

    Самата Уей назначи всички членове на кабинета на Георгиева, консултирайки се само с Комисията и това обяснява защо нито един служител, препоръчан от София, не беше включен.

    След като София е държана на страна от кабинета на еврокомисаря, сега България може да разчита само на политическа намеса на високо ниво.

    Това обаче може да не се окаже толкова лесно, тъй като същите хора, които подкрепиха Борисов и допринесоха значително за избирането му, сега изразяват резерви.

    В този контекст няма да е изненада, ако българските досиета на службата на ЕС за борба с измамите, ОЛАФ, които бяха затворени, бъдат отворени отново.

    Първоначално с българските досиета се занимаваше Роджеро Перуджини, много ефективен и безупречен следовател на ОЛАФ, чиято работата доведе до замразяването на половин милиард евро за България преди три години.

    Но след като Комисията реши да размрази плащанията, той беше любезно помолен да се оттегли.

    При заминаването си, обръщайки се към своите колеги с доста ироничен тон, Перуджини заяви, че е щастлив, че досиетата му са „в добри ръце“.

    Според изданието отварянето, затварянето, повторното отваряне и повторното затваряне на българските досиета не е въпрос на разследване, а политически инструмент в ръцете на службите.

    И още нещо, може би е съвпадение, но всички български досиета имат два общи елемента.

    Пълни са с нередности и във всички тях по един или друг начин са замесени германски фирми, отбелязва „Ню Юръп“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *