Home » Избрано

Премиерът към Сините: Не ми се бъркайте в работата

2010.04.13 Няма коментари
Spread the love

Премиерът Бойко Борисов не знае какви мерки са предложили от Синята коалиция за справяне с кризата и не ги е слушал какво са казали. Днес той присъства в бившата сграда на МЕИ на площада до паметника на Васил Левски в столицата и заедно с министъра на културата Вежди Рашидов символично дадоха старта за реконструкцията на сградата, която ще се превърне в музей на българското изобразително изкуство, предаде репортер на БГНЕС. Сградата на Националната галерия за чуждестранно изкуство и реставрираната и реконструирана част, която ще бъде ремонтирана около средата на 2012 г. ще се превърне в бъдещ музей на световното изкуство в България. Като жест от страна на държавата за бъдещия музей Бойко Борисов подари три оригинални творби на Марк Шагал, Пикасо и Салвадор Дали. “Такива реформи каквито се правят в момента, аз не знам някой да е правил“. Така Бойко Борисов отговори на въпроса дали е запознат с обвинението към него в ляв популизъм от страната на лидера на ДСБ Иван Костов.

Аз не се бъркам в работите на чуждите партии и не давам да ми се бъркат в моята.

Според премиера всяка партия има право да прави това, което иска.

“Не знам какви мерки са предложили, не съм ги слушал какво са казали.

Такива реформи каквито се правят в момента, аз не знам някой да е правил”, каза премиерът.

Борисов каза, че това, което Сините са направили по време на своето управление, търпи много критики и особено в сферата на енергетиката.

Премиерът повтори, че от Синята коалиция не са разговаряли с него. Знаят ми телефона, да ми се обадят, призова той.

Запитан каква ще бъде реакцията му, ако Синята коалиция оттегли подкрепата си за сегашното управление, Борисов отговори: “Аз завися само от народа. Ако искат

да оттеглят подкрепата си – отиваме на избори

и народът пак ще каже кой иска да го управлява.” Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов символично дадоха старт на реконструкцията на сградата, която ще се превърне в музей на българското изобразително изкуство.

Днес в предаването “Тази сутрин” по Би Ти Ви лидерът на ДСБ

Иван Костов предвиди неизпълнение на бюджета от порядъка на 20% в приходите.

Това означава, че ще има и много сериозна фискална криза, предупреди Костов.

“Това са мерките – страх от реформи, опит да се съберат пари, за да оцелее тази система с нереформираните й части. Синята коалиция не оттегля подкрепата си за правителството, но ако не се проведат реформи, тя не може да бъде гарант на управлението”, заяви лидерът на ДСБ.

“По-добре да имаме един прекрасен музей и когато минат туристите оттук, да видят цялото ни изкуство, стига ние сме знаели за Пикасо и Дали“. Така емоционално културният министър Вежди Рашидов описа ситуацията около бившата сграда на МЕИ, до паметника на Васил Левски, която сега е в руини, но ще се превърне в истински музей на националния талант. Рашидов каза още, че имаме големи творци, с които България трябва да се гордее, само че самите ние не можем да съзерцаваме техните творби, защото сега се съхраняват в депа. Министърът поясни, че ремонтът ще се прави на етапи и ще приключи до няколко години. В момента текат конкурсите по реконструкцията на сградата и вероятно инвестираната сума ще бъде в рамките на 20-25 млн. лв. Рашидов допълни, че за първи път от 20 години насам, въпреки кризата, държавата ще отдели и малка сума за откупуване на произведения на изобразителното изкуство, с които ще бъде попълнен фонда на музея.

Източник: БТА,БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.