Home » Акцент, Е-Списание

Избори 2009: Къде да гласуваме?

2009.06.24 Няма коментари
Spread the love

На 5 юли 2009 ще се проведат
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

В съответствие с Указ № 110 / 28.04.2009 г. на президента на Републиката на 5 юли 2009 г. ще се проведат избори за народни представители.

Българските граждани могат да гласуват в една от четирите трите избирателни секции на територията на консулския окръг:

· Избирателни секции в Чикаго, щат Илинойс, САЩ на адрес 5944 West Cullom Avenue, Chicago, IL 60613 (в БПЦ “Св. Иван Рилски”)

– Избирателна секция в БПЦ “Св. София” в Дес Плейнс, щат Илинойс, САЩ на адрес 404 West Oakton St, Des Plaines, IL 60018 .· Избирателна секция в Детройт, щат Мичиган, САЩ на адрес 1001 Welch Road, Unit 101, Commerce, MI 48390.


· Избирателна секция в Минеаполис / Сейнт Пол, щат Минесота, САЩ на адрес Shoreview Community Center, 4580 Victoria Street North, Shoreview, MN 55126.

Избирателните секции са създадени в съответствие с изискванията на чл. 41, ал. 8, т. 1 и т. 2 от Закона за избиране на народни представители.
Избирател, който не е включен в избирателния списък до изборния ден, се вписва в списъка от секционната избирателна комисия в деня на изборите.

Гласуването на българските граждани в чужбина се извършва след представяне на валиден български паспорт или лична карта. В случай че срокът на валидност на паспорта или личната карта на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическо или консулско представителство на Република България, че е подал заявление за издаване на нов паспорт или лична карта.

С реда и условията за гласуване на българските граждани в чужбина, изготвянето на избирателните списъци и образуването на избирателните секции за изборите за народни представители на 5 юли 2009 г. може да се запознаете от текста на Закона за избиране на народни представители и от Решение № НС-18 от 10 май 2009 г. на Централната избирателна комисия, които са публикувани на Интернет страницата на Посолството на Република България във Вашингтон http://www.bulgaria-embassy.org.

Генерално консулство на Република България в Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.