Home » Е-Списание

Юбилей: Дръж се, Чикаго, ансамбъл “Хоро” те гази…

2009.06.23 Няма коментари
Spread the love

Тази вечер в залата на Ирландския център за културно наследство в Чикаго се състоя юбилейният спектакъл на ансамбъл “Хоро”. Концертът бе посветен на петата годишнина от създаването му от художествените ръководители Ирина и Тодор Гочеви.
IMG_8168.JPG

Концертът събра няколко стотин зрители, които бурно аплодираха повече от два часа танцьорите от “Хоро” и техните гости -“BG Spirit” (български ансамбъл от Сент Луис), оркестър “Балкански ритми” и народната певица Радостина Кънева (Лас Вегас) .

IMG_8095.JPG

Водещи на вечерта бяха Мария Георгиева и Красимир Андонов.
Танците, показани на сцената, представиха почти всички етнографски области на България… Редуваха се мъжете и жените в надиграване, сменяха се костюмите, настроенията, за да се получи една приказна феерия на цветове и ритми. Танцьорите изпълниха всичко с много настроение, което предадоха на публиката.
В концерта с танците се съчетават виртуозните изпълнения на “Балкански ритми” с ръководител Костадин Маринов и песните на Радостина Кънева. За тях певицата казва “Моите песни са откровението на моята душа”.

IMG_8357.JPG

Накрая изпълнителите получиха много аплодисменти, цветя и поздравления, между които и тези на Българо-американския център за културно наследство и Българо-американската асоциация в Чикаго.

IMG_8298.JPG

“Хоро” не ни разказаха своята история с думи, направиха го с танци. Оставиха ни да се люшнем заедно с тях, във вихъра на танца.
Щастливи сме и горди, че сред нас в Чикаго живеят и творят такива изпълнители.

Още няколко фотографии от концерта може да намерите в галерията ни (ЛИНК) или да си ги изтеглите всичките от нашия архивиран файл (ЛИНК).

(c)Eurochicago.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.