2024-04-20

1 thought on “Мнения за случая с гафа на Радослав Василев

  1. Константин Мишев
    16 декември в 0:14 ч. ·
    Според българската Конституция човек трябва да е навършил 40 години, за да се кандидатира за президент. Но няма подобно изискване за народен представител, министър-председател или председател на парламента. А в една парламентарна република ръководителите на правителството и парламента имат значително по-голяма власт от президента.
    В Съединените щати се изисква кандидатът за президент да е навършил 35 години. Има възрастов долен праг и в много други държави.
    Та за младите в държавното управление. Лично аз съм против тези забрани. Та най-великият български държавник Стефан Стамболов е бил съвсем млад, когато става народен представител, а малко по-късно председател на Народното събеание и министър-председател. Само че в неговия случай има и нещо друго. Стамболов е организирал две въстания преди това, когато е бил на 21 и на 22 години. Участвал е във войната между Руската и Османската империя. Става дума за огромен опит и велик принос за българската кауза.
    Така че въпросът не опира до объркването на едно младо момче на парламентарната трибуна. Много хора на различни възрасти се притесняват да говорят публично. Забележете колко добри писатели са много слаби оратори.
    Проблемът е случая е защо това момче и също няколко други момчета и момичета изобщо са в парламента или в правителството? Те нищо не са постигнали преди да влязат в политиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *