Home » Авторски страници

Царибродският скулптор Димитър Илиев получи наградата „Златен век“

2021.10.10 Няма коментари
Spread the love

Известният царибродски скулптор и художник Димитър Илиев получи най-високата награда на Министерството на културата на Република България – Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“ златен, грамота и парична награда – съобщиха Радио Телевизия Цариброд и порталът „ФАР“. С това признание Илиев е бил удостоен миналата година, по повод Деня на българската просвета и култура 24 май, но чак сега то е стигнало до него.

Отличието му е връчено официално в дома му в Цариброд от д-р Петър Миладинов, директор на дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“ към Министерството на културата. На събитието присъства и историкът Христо Христов, бивш консул на Република България в Ниш (2014-2018), който познава изключително добре творчеството на Илиев и по чиято инициатива и предложение той е получил тази правителствена награда.

––––––––––––––––––––––––––––––––

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Делото на царибродския скулптор и художник Димитър Илиев през обектива на „ФАР“, в рамките на сериала „Пет нюанса на безкрайността в изобразителното творчество на българите в Сърбия“.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.