Home » Jokes

Invitation (Покана)

2021.09.01 Няма коментари
Spread the love

Приятели, каня ви на своя юбилеен рожден ден!
(Само ви моля – не ме карайте да си спомням кой е поред).

Заповядайте да го отбележим заедно от 12:00 ч. в събота, 18 септември 2021 г. – два дни след деня на раждането ми 16-ти.
Следва поканата (на английски език), а под нея ще намерите моето специално предложение.

Join us for my birthday celebration on Saturday, September 18, 2021 at 12:00 PM (noon)
Busse Woods Forest Preserve – Lot 2
https://fpdcc.com/downloads/maps/trails/english/FPCC-Busse-Trail-Map-9-16.pdf
Please, RSVP to this e-mail by September 15

Моето предложение:
За да не мислите дълго за подаръци, които, както сами знаете харесвам само течни, ви предлагам един много по-лесен вариант – а именно да станете спонсор на следваща нова книга, която предстои да бъде издадена с общите усилия на екипа на Еврочикаго и на неговите приятели.
Вероятно повечето от вас знаят, че на 27-ми август, в София се състоя премиера на 6 (шестия) поред сборник с разкази и стихове от български автори от цял свят. Книгата излезна под интересното име “Нистинари” (а не «нестинари» ) от едноименния разказ на д-р Викор Хинов, който бе главният «виновник» за издаването й.
Книгата съдържа произведенията на 72 български автори от 15 страни и 6 континента. След “Черга пъстроцветна” (2016), “Часовниковата кула” (2017), “Читател до поискване” (2018), “Хоро над Тирол” (2019) и “Възвръшенци” (2020), излезе и “Нистинари”.
Линк към репортажа от събитието в София:
www.eurochicago.com/2021/08/sofia-nistinari/

Приятели, предлагам ви – вместо подарък за мен, да станете спонсори на бъдещото издание със заглавие – “Защото накрая нищо друго не остава…”.
Това ще бъде посмъртна книга с разказите на един верен приятел на сайта ни и наш сътрудник – Николай Михайлов (Гусев) – роден на 3 ноември 1941 г. и починал на 16 февруари 2021 г.
Още от миналата година обмисляхме за 80-ия му юбилей да издадем книга с тези разкази и авторът трябваше да я допълни и довърши, за да се оформи нейната цялостност. Въпреки че за съжаление той не успя да направи това, съдържанието на поредицата е достатъчно, за да се получи хубава и ценна книга.
Обръщам се към всички Вас – нека заедно съберем пари, за да издадем книгата за 80-годишнината от рождението му! Нека, според силите ни, да не оставим делото му недовършено.
И тази книга, както и предишните, ще бъде дарявана, а не продавана. И ще влезе в Конгресната библиотека и в най-големите библиотеки в България И, както винаги сме правили – имената на всички спонсори ще бъдат публикувани в самата книга и на сайта (с изключение на дарилите анонимно).

Възможните начини за дарение са следните:

1.) Чрез краудфъндинг платформата Gofundme.com на адрес:
https://www.gofundme.com/f/donate-for-a-free-book-in-memory-of-nikolay/
(Внимание: При попълване на полетата не е нужно да отбелязвате тип/бакшиш/, а поставете 0 – нула!)

2.) На мястото на събитието на рождения ми ден – с чек или кеш.

 

ОЧАКВАМ ВИ!

Вж.долу карта за мястото на срещата ни в парка.
Моля потвърдете вашето присъствие с обратен имейл до 15 септември.

Best regards,
Peter Stamatov

Cell: +1.847.9248596

и Петранка – (847) 293-7325

.
.

.
.
,

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.