Home » Авторски страници, българи зад граница

Български събития на фестивал в Прага

2021.09.21 Няма коментари
Spread the love

.

Уважаеми сънародници,

Имаме удоволствието да Ви поканим, в рамките на фестивала „Вяра, Надежда, Любов и Мъдрост – всичко, което ни сближава”, организиран от Българска православна общност в Чешката република, на следните събития:

21 и 24 септември, 14.00 – 18.00 часа,
в Библиотеката на Българския дом в Прага,
Americká 28/744, Praha 2

Workshopy – демонстрации на традиционни български занаяти, народен оракул; с цел запознаване, разпространение и съхранение на българския фолклор и традиции, изпълнение на детски народни игри – обичайни и дворни пред детската публика в Прага, представяне на българското словесно народно творчество за деца – поговорки, гатанки, броилки, приказки и др.

Магдалена Ангелова, председател на Задругата на майсторите на народни художествени занаяти – София, Художествен ръководител на студио „Театър и традиции“.

Мария Топалова – вокален педагог, диригент и художествен ръководител на Мъжка група за народни песни към СЧ „Св. Климент Охридски“ – София, учител по музика в 107 ОУ – София, майстор в ЗМНХЗ „София“.

Майя–Андреа Руменова Христова – ученик в 9 клас на ПГИИ „Николай Райнов“, участник в Студио „Театър и традиции“.

Слава Балджиева – майстор на художествени тъкани. Има ателие за демонстрации за изработване на антични, традиционни и художествени тъкани в старинната част на гр. Пловдив.

25 септември, 10.00 – 20.00 ч.
Náměstí Míru, Прага 2

Вокални, фолклорни и други културни изяви, workshopy, демонстрации на традиционни български занаяти, дегустация на българска традиционна кухня и вина, народен оракул, с цел запознаване, разпространение и съхранение на българския фолклор и традиции.

Фестивалът се провежда под егидата на Общината на Прага 2, Министерство на културата на Чешката република и Национален фонд „Култура“ на Република България. Медиален партньор е Český rozhlas Plus.

През тази година нашата организация чества 20 години от основаването си. В желанието си да Ви зарадваме и да отпразнуваме с Вас нашия юбилей, подготвяме по-мащабно събитие, включващо няколко културни изяви.

 

Силвия Кръстева,

Българска православна общност в Чешата република

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.