Home » Авторски страници, българи зад граница

Презентация в Босилеград „Екохимически статус на водотоците в Краище“

2021.08.17 Няма коментари
Spread the love

Илюстрация: Google Earth, архив

На 19 август, от 11.00 часа местно време, в Малката зала на Културния център в Босилеград, Центърът за изключителни стойности и екоинженеринг – институт по химия, технология и металургия (научна институция от национално значение) към Белградския университет, ще представи студията „Екохимически статус на водотоците в Краище”.

Авторите на на студията, д-р Драгана Джорджевич и д-р Данийела Видакович, с подкрепата на местното екологично дружество „ЕКО КРАИЩЕ” и медийната подкрепа на информационен портал „ГЛАС ПРЕСС”, ще представят резултатите от изследването на водата от планинските притоци на Драговищица, в непосрествена близост до мините за олово и цинк „Грот” в село Мусул и „Подвирове” в село Караманица.

По този повод са поканени представители на Министерството на земеделието, горското и водното стопанство на Р. Сърбия, Министерството на околната среда и водите на Р. България, Министерството за защита на околната среда, Завода за обществено здраве във Враня, представители на мините ГРОТ Д.О.О , „БОСИЛ-МЕТАЛ” Д.О.О. БОСИЛЕГРАД, представители на местната власт, на неправителствения сектор, рибарски сдружения, медии и др.

 

КИЦ „Босилеград“

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.