Home » Авторски страници, политика

Социолъжи

2021.07.08 Няма коментари
Spread the love

Снимки: БЛИЦ

По-рано социолозите (социолЪжите) съобщаваха как ще завършат изборите, хората се ориентираха по техните прогнози, даваха си гласовете за партии, за които социолЪжите казваха, че ще влязат в парламента, и така прогнозите се превръщаха в самосбъдващи се предсказания. А социолЪжите ставаха милионери и голфър-аристократи.

Сега се прави същото, но измамата е толкова очевидна, че никой не й вярва.

Това ще изиграе лоша шега са ББ. Едно, че ще демобилизира част и от без това деморализирания му електорат. Второ, че болката след изборите за ББ ще бъде страшна. Дори побъркан от почти животински страх, той не си представя какъв изборен резултат го чака.

С две думи, по-рано социолЪжите първи знаеха как ще завършат изборите, а сега те последни ще научат това.

А ББ ще го научи следпоследен. И ще вие като вълк срещу луната. Толкова, потресено и уплашено, че чак на човек да му стане жал за него.

И аз съм просто човек, но жал за него няма да ми стане. Той е толкова виновен пред България за омерзителните болки, които й причини, че според скромното ми лично и никого неангажиращо мнение, не заслужава дори да ти стане жал за него, когато се срине окончателно и безвъзвратно, веднъж и завинаги…

 

Проф. Николай Слатински

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.