Home » Авторски страници, политика

Сагата „Гешев“ продължава. Протест пред ВСС в София

2021.07.17 Няма коментари
Spread the love

Иван Гешев. Снимка: Novinite.bg

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов поиска отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, след сигнал на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Стоилов внесе предложение във Висшия съдебен съвет за освобождаването на Гешев от длъжността главен прокурор. Предложението ще бъде осъдено от ВСС на заседанието му на 22 юли. Прокуратурата реагира веднага на тази новина, чрез говорителя на главния прокурор Сийка Милева, която определи предложението като политическо.

В деня на предстоящото заседание на ВСС, 22 юни, от 9 до 12 ч. местно време, Гражданско движение „БОЕЦ“ организира протест пред сградата на ВСС в София, под надслов „ГЕШЕВ ВЪН! ЗА справедливост и демокрация!“. Ето какво пишат организаторите за целите на протеста:

„ЗА незабавен старт на процедура по отстраняване на главния прокурор Иван Гешев от заемания пост!
Да постигнем още една от целите на гражданите, която ни изведе на площадите. Отстраняването на Гешев е първата задължителна стъпка по пътя на съдебната реформа, борбата с корупцията и превръщането на България в правова държава.
Свобода, справедливост, демокрация!“

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.