Home » Авторски страници, политика

Първи ден на 46-ия парламент

2021.07.21 Няма коментари
Spread the love

Снимка: БГНЕС

Днес бе първият ден на 46-ото Народно събрание. То бе открито от най-стария народен представител Мика Зайкова. След положената клетва от депутатите, последваха обръщения от представители на партиите и коалициите в новоизбраното НС.

За председател на парламента бе избрана Ива Митева от “Има такъв народ”, която бе председател и на 45-ото НС. Избрани бяха и зам.-председатели на НС – Виктория Василева (“Има такъв народ”), Росица Кирова (ГЕРБ), Кристиян Вигенин (БСП), Атанас Атанасов (“Демократична България”), Мукадес Налбант (ДПС) и Татяна Дончева (“Изправи се БГ! Ние идваме!”).

Видеозапис от първия ден на 46-ото НС – ТУК

“На председателския съвет ще поставя въпроса за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване” – каза в кулоарите на НС новоизбраният председател Ива Митева. По правилник почивката трябва да е от 1 до 31 август. “Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандатът, ще бъде напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение” – допълни тя.

Служебният премиер Стефан Янев не изключи възможността министри от неговия кабинет да участват и в редовно правителство, както предложи БСП. Янев уточни, че преди да се стигне до това трябва да има коалиция, готова да затане зад този кабинет, и ясни приоритети, които да се изпълняват и да са подкрепени от парламента.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.