Home » Авторски страници, българи зад граница

Шести литературен сборник. Виктор Хинов към автори и съмишленици

2021.06.13 Няма коментари
Spread the love

.

Във връзка с подготвяния за издаване шести литературен сборник с творби на български автори от различни страни, публикувани в литературната рубрика на EuroChicago, основният инициатор и дарител за издаването на книгите, д-р Виктор Хинов от Индинаполис, САЩ, е написал едно обръщение към автори и съмишленици, което можете да видите по-долу.

Петте издадени досега книги

Здравейте!

За пореден път ни събира един сборник с разкази. Искам да Ви благодаря за произведенията Ви. Благодаря Ви, че те са част от нашия сборник. Те, произведенията са, като децата. Зачеваш ги, раждат се в мъки, растат с радости и с грижи, и един ден трябва да ги изпратиш по белия свят да си търсят съдбата.

Помня, когато голямата ми дъщеря замина да учи в колеж. То тук, в САЩ, се смята, че станат ли децата на осемнайсет, и е време да започват напълно самостоятелен живот. Даже ни предупредиха учителите от колежа да не се бъркаме, да не идваме много и да не се обаждаме непрекъснато, за да може децата да изградят живота си през обучението самостоятелно. Тук даже има един такъв обиден термин за родители, които не оставят децата си самостоятелно да се развиват – “родители – хеликоптери”. Демек, висят им над главата на нещастните младежи и не им дават спокойно да се развиват.

Та, качи се голямата ни щерка на моята стара „Тойота – Корола“, пълна с багаж, събран за колежа, и потегли от паркинга пред къщата, а ние останахме с жена ми да гледаме подире й. Жена ми си бършеше сълзите, а на мен ми се беше свило сърцето. Как ще се оправя нашето момиченце с този огромен, жесток и коварен свят!?

Така е и с разказите и стиховете. Как ще ги посрещнат, дали ще им се зарадват, да не ги обиждат или хулят…

Произведенията на всички Ви са чудесни български дечица. Ние грижливо ще ги подредим по чиновете, ще се погрижим да са чисто облечени, сресани и с подстригани ноктенца, и ще ги представим на учителите. Господата и госпожите Читатели са нашите най-големи учители. Те ще останат с нашите произведения и ще ги насочват към най-добрите за тях места в живота, а с тях, произведенията ни, и ние, останали самотни по къщите си, ще се радваме и плачем, ще се надяваме и празнуваме,

Произведенията Ви са безценни, така че и сборникът няма да има цена. Ще се разпространява безплатно. Няма начин, обаче, да го изработим без пари. Редакторската работа, корицата, предпечатната подготовка, хартията и печатът струват пари, Да се организира представяне, да се наеме помещение, да се посрещнат хората, да се осигури медийно покритие на събитието – също не е безплатно. Ако имате желание да помогнете финансово, не се притеснявайте. И пет лева, и два лева, и предложения да се помогне във всяка една страна на този процес, са добре дошли. Много е лесно. Отивате на www.paypal.com и пращате, колкото душата Ви иска, на [email protected]

Аз поемам ангажимента да използвам парите Ви изключително за благотворителни цели, както се изразяваше Карлсон, който живее на покрива. Бъдете чисти и добри Дребосъчета и не търсете под вола теле, защото него го няма там, както и в тъмна стая не можете да намерите черна котка, която е съвсем на друго място. Това – в рамките на шегата.

Ние се отнасяме много сериозно към всяка дарена стотинка и винаги отбелязваме и дарителя, и сумата разбира се, с разрешението на дарителя. Ако искате да останете анонимни, моля пишете ни на електронната поща.

Е, стига съм Ви губил времето с глупости! Наслука на произведенията ни и до среща на премиерата!

 

С приятелски поздрав!

Виктор Хинов

————————————————————————————————–

Бел. ред.: Припомняме, че в последните години бяха издадени последователно сборниците “Черга пъстроцветна” /2016/, Часовниковата кула” /2017/, “Читател до поискване” /2018/, “Хоро над Тирол” /2019/ и “Възвръщенци” /2020/. Както и предишните пет, и подговяния шести сборник ще е без корична цена и ще се разпространява безплатно. Средствата за издаването на тези книги се събират с дарения. Ако желаниете да помогнете за издаването на шестия сборник, можете да го направите по споменатия в писмото начин. Скоро ще бъде създадена и кампания за книгата в дарителска платформа.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.