Home » Е-Списание

„Гласът, който моли Бога за България“ (видео)

2021.06.23 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Скрийншот от видео на БНТ

Да си спомним за великия Борис Христов (1914-1993)… Документален филм за живота и творчеството на световноизвестния оперен бас, за човека, таланта, родолюбеца, емигранта. Филмът е направен преди няколко години, по повод 100-годишнината от рождението на Борис Христос, но си струва да се гледа и днес.

Драматичен разказ за оперната легенда с уникални, показвани за първи път при излъчването на филма кадри. Едно „арестувано” интервю на Борис Христов от последното му посещение в България през 1985 г., което не вижда бял свят. Едно тайно досие, под кодовото име „Гарибалди”, разчепкващо живота му, водено от агентите на бившата Държавна сигурност. Един непоказван личен архив на неговия поклонник и близък приятел – актьора от Старозагорския театър, Нино Луканов. Филм за могъществото на духа и осъществяването на човешкия гений.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.