Home » Авторски страници, Е-Списание

Фестивал на алтернативното земеделие

2021.06.27 Няма коментари
Spread the love

.

Фестивал на алтернативното замеделие само на половин час път от София

Фестивал на алтернативното земеделие „Алтер Агро“ се провеждa 26 и 27 юни 2021 г. (вчера и днес), от 10 часа сутринта, в двора на училище „Асен Златаров“ в с. Осойца, Община Горна малина. В поканата на организаторите е записано:

„Каним любители градинари, професионални земеделци и всички обикновени и необикновени хора, в чиито души гори трепетното пламъче на необратимото желание да влязат в съприкосновение с растенията и земята. Тази година ще се посветим на плодните дръвчета, медоносните растения и пчелите. Бъдете наши гости!“

Сред присъщващите първия ден бяха г-жа Зарица Динкова – заместник-министър на външните работи на РБ, кметът на Община Горна Малина Ангел Жиланов, кметът на с. Осойца г-жа Христина Христова, много лектори и изложители. Идеята за организирането на „АлтерАгро” е да дава редовни срещи на хора, които практикуват или имат интерес към алтернативните земеделски практики, за да могат да обменят опит и да вдъхновят промяна в отношението на хората към начините за отглеждането на тяхната храна.

В центъра на селото е къщата на Иванка Ботева (дъщерята на Христо Ботев и учителка в Осойца) – паметник на културата, както и сградата с часовниковата кула (открита през 1930 г.) на бившето основно училище „Асен Златаров” построено по проект на италиански архитекти.

Край селото е Тракийската крепост – архитектурно строителен паметник от Античността и Средновековието и пет надгробни могили – археологически паметници на културата.

Следва фоторепортаж, изпратен ни от един от организаторите – Николай Колев.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.