Home » Избрано

В Илинойс с лотария раздават милиони на Covid ваксинирани

2021.06.21 Няма коментари
Spread the loveЕлена Цанева, коресподент на БНР в Чикаго, съобщава за слушателите на националното радио следното:

В американския щат Илинойс хората, които се ваксинират срещу Covid-19 могат да спечелят до 1 милион долара, след като губернаторът Джей Б. Притцкер на щата обяви специална лотария, с която се надява да привлече повече хора да се ваксинират. В лотарията могат да участват и тези, които вече са инжектирани.

Специалната лотария в щата предлага парични награди и стипендии на стойност до 10 милиона долара, като стимул за жителите да се ваксинират.

В лотарията могат да участват както възрастните, така и децата над 12 години. Ако първата получена доза е била преди 1 юли, това е гаранция, че и ваксинираните до тази дата автоматично ще бъдат включени във всяко теглене.

Печалбите са различни. Три от наградите са по 1 милион долара, а други 40 са от по 100 000 долара.

За ваксинираните на възраст между 12 и 17 години ще бъдат изтеглени 20 стипендии по 150 000 долара на обща стойност 3 милиона.

Две трети от хората над 12 години в щата Илинойс вече са получили най-малко една доза ваксина, следвайки призива на президента Байдън 70% от американците да бъдат с имунизация до 4 юли.

Близо 3 милиона жители на Илинойс не са се ваксинирали. Първото разиграване на лотарията ще бъде на 8 юли. Средствата са осигурени от федералните фондове за възстановяване от пандемията.

Източник: БНР

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.