Home » Авторски страници

Отпадна карантината при пътуване до щата Ню Йорк

2021.05.14 Няма коментари
Spread the love

.

За пристигащите от чужбина в щата Ню Йорк вече не се изисква да бъдат поставяни под карантина, съобщи пресцентърът на МВнР.

По информация на Генералното ни консулство в Ню Йорк, мярката е в сила от 13 май 2021 г. Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ – представяне на негативен тест за коронавирус, одобрен от местните власти в държавата на заминаване (NAA тест, антигенен тест, PCR тест и др.), или доказателство за възстановяване след боледуване от КОВИД-19.

За влизане в щата Ню Йорк се изисква и да бъде попълнена декларация (Traveler Health Form), включително и за пътуващите вътре в страната, с изключение на пристигащи от граничните щати Пенсилвания, Ню Джърси, Кънектикът, Масачузетс и Върмонт.

Формулярът за пътуване може да бъде намерен на следния линк: https://forms.ny.gov/s3/Welcome-to-New-York-State-Traveler-Health-Form

Карантината се препоръчва за пътници, които не са ваксинирани или не са се възстановили след боледуване от КОВИД-19, установено с тест в предходните три месеца.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към:

Генералното консулство на Р. България в Ню Йорк, на следния телефонен номер: +1 212 935 464;

Посолството ни във Вашингтон, на телефон: +1 202 387-5770;

Генералното ни консулство в Лос Анджелис, на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1310 437 3606;

Генералното ни консулство в Чикаго, на телефонни номера: +1 312 867 1904, +1 312 752 0661.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.