Home » Избрано

BIRD разработи публичен скенер – 8903 фирми с участие на агенти на ДС

2021.05.01 Няма коментари
Spread the love

 

Бюрото за разследващи репортажи и данни (BIRD) разработи интегриран публичен скенер, който позволява при въвеждане на име на лице или на фирма да се провери веднага какви данни има за обществени поръчки, коронасубсидии, бенефициери на европейски фондове, на земеделски субсидии, на къщи за тъщи, на евтини апартаменти, заменки, субсидии за медиите, агенти на ДС, сметки в КТБ, декларации на овластени лица и т.н..

Ето какво още четем в публикацията на BIRD:

През януари т. г. информирахме за проблемите с изсветляването на собствеността на офшорките в България и за ограничените възможности за търсене в Търговския регистър, и представихме новите възможности на обновеното приложение за търсене в отворените данни от Търговския регистър. Сега, с новите функции на публичния скенердопълваме резултатите от работата на КОМОДОС (Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия), правейки проверка за участие на всички обявени с решения на комисията лица, във фирми и юридически лица с нестопанска цел.

Резултатът: 8903 фирми с участие на агенти на Държавна сигурност

Скенерът и още информация по темата се намират на адрес:
https://bird.bg/ds-v-tr/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.