Home » Авторски страници, политика

В последния ден на 45-ия парламент

2021.05.07 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Авторката

Днес е последният ден на 45-ия парламент.

Тъй като в сряда не стигнахме до точката за сформиране на комисия за Росенец, а администрацията на НС направи нужното законопроекта ни (бел. ред.: на „Демократична България“) за закриване на специализираните съд и прокуратура да не стигне до пленарна зала, нито министрите на Борисов отговориха на нашите питания и буквално избягаха от парламентарен контрол, смятам да отида на Комисията по ревизия на управлението на ГЕРБ, която ще се проведе от 14.30 ч., макар да не съм неин член и да не мога да гласувам решения, но мога да задавам въпроси.

Това, което всички чухме в сряда е, че ГЕРБ плашат с техни прокурори и записи на сексуални издевателства над бизнесмен, задържан в ареста по обвинение от специализираната прокуратура.

Това, на което малко се обърна внимание е, че Илчовски твърди, че чрез Агенцията по храните се контролира у нас месо да се внася от подходящите приближени и то да е с много ниско качество, но да се продава на завишена цена.

Още помним, че по време на извънредното положение излетя един самолет с пилета на „Градус“, а арабите ни върнаха фурми, които ние не видяхме, но министърът на икономиката, който придружаваше пилетата, изкара 14-дневна карантина.

В публикация прочетох, че Иван Ангелов – собственикът на „Градус“ бил казал за Илчовски, че е наркоман и луд човек.

Още помня как си замина един мой ФБ приятел, който се занимаваше с високите цени на тока и беше експерт – Георги Найденов. Вкараха го в лудница и там почина.

Не трябва да позволяваме прикриватурата им отново да нищоправи и този път, както за записите на двете каки, Ваньо Танов, чекмеджето и онзи запис за това как Борисов се хвали, че е… европейските лидери с 200.

Този път трябва да принудим прокуратурата да работи, а това може да стане само, ако следващото НС приеме законодателство, с което да е възможно да се отстрани Гешев.

Вече видяхте кои партии подкрепиха идеята на ДПС заедно с Гешев в парламента да се викат на 3-месечен отчет административните ръководители на Върховния административен и Върховния касационен съд.

Имате възможност на 11 юли да не гласувате за тях, защото все едно гласувате за Гешев, който вижда незаконната ракия и 40 кубика незаконни дърва в нечий двор, но не вижда корупцията, която е като слон в стаята у нас!

Ако освободим прокуратурата от съветския модел, то тогава редовите прокурори ще са свободни да работят за справедливост, а не за мафията.

 

Стела Николова,

Фейсбук

–––––––––––––––––––––––––-

* Авторката е народен представител в отиващия си 45-и парламент.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.