Home » Авторски страници, политика

Все едно, че и той е скъсал минискус, но интелектуален

2021.04.22 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Mediapool

Казват: “С каквито се събереш, такъв ставаш!”

Не, не е точно така – още по-противен ставаш, ако си се събрал с противни хора.

Защото те и без това по същност и манталитет са си противни, това им е таванът. Но ти си се спуснал съзнателно до тяхното ниво, което наистина е вече с пъти по-противно.

За пореден път си помислих това за човек от котерията на ГЕРБ сега, при абсолютната глупост на един безнадеждно обречен кандидат, с извинение, за премиер, комуто наредиха уж неговия проектосъстав, с извинение, за правителство.

Можеше поне да предложи не метастаза на досегашното, отхвърлено с категоричен народен вот правителство, а млад, амбициозен, проевропейски, знаещ езици, високообразован екип!

Да, нямаше да мине, но всяко следващо предложение за правителство щеше да бъде сравнявано с него и така би могло летвата да се вдигне високо.

По-рано това момче ми беше симпатично, не го познавам лично, но имаше вид на кадърен мой докторант, а моите докторанти до един защитават превъзходни дисертации. На друг тип докторанти научен ръководител просто не ставам.

И ето, това момче се опетни първи път, влизайки в ордата на човек, за когото то няма абсолютно никакви илюзии що за птица е.

Втори път се опетни като без да го питат му връчиха списък с някакви хора, който е метастаза на отхвърлената от обществото власт.

Трети път се опетни, като започна да говори нелепици и кухи фрази, като че и той е скъсал менискус, но интелектуален.

И четвърти път се опетни с това, че още не е върнал мандата, защото не са му дръпнали конците за това като най-обикновена марионетка.

Ех, Митов, Митов! От глупост изгоря!

 

Проф. Николай Слатински

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.