Home » Авторски страници, българи зад граница

Пети международен конкурс по четене на български език

2021.04.17 Няма коментари
Spread the love

.

Уважаеми любители и пазители на българския език,

Имаме удоволствието от името на БНУ „Св. княз Борис I“ – Аахен и БНУ „Аз Буки Веди“ – Кьолн да Ви поканим на V-тото издание на Международния конкурс по четене на български език за ученици от 1-ви и 2-ри клас в чужбина. Поради извънредните пандемични условия в Европа, тазгодишното издание на конкурса ще бъде проведено онлайн, във виртуалната класна стая на платформата Училището.бг, на 12 юни 2021 г., от 14:30 часа, и на 13 юни 2021 г., от 10:30 часа.

Може да се запознаете с приложената покана и правилникПокана и правилник на Международен конкурс по четене в чужбина онлайн 2021, придружаващите Ексел таблица  и две родителски разрешенияРазрешение 1 за снимки и видео 2021; Разрешение 2 за регистрация в Училището.бг 2021, свързани с конкурса, ако желаете да участвате.

Крайният срок за записване за участие на училище в конкурса е 18.05.2021 г., 23:59 часа, с изпращане на попълнена таблица в Ексел – Таблица за записване за Конкурса онлайн 2021.

Записванията за петото издание на Международния конкурс по четене ще се приемат на училищната поща на БНУ „Св. княз Борис I“ – Аахен, ФР Германия: [email protected]. След тази дата до 01.06.2021 г. ще могат да се подават и точните данни на двама участници от училище от първи клас и двама от втори клас, заедно с разрешението за регистрация на платформата Училището.бг (wwwe.u4ili6teto.bg/azbukivedi/).

Потвърждение за записване и изпращане на текстовете за подготовка: след 01.05.2021 г., най-късно до 19.05.2021 г.

За контакти:

Александрина Колева,
ръководител БНУ „Св. княз Борис I“, Аахен

[email protected]
www.bg-euregio.de

Росица Байрактарски,
ръководител БНУ „Аз Буки Веди“, Кьолн

[email protected]
www.azbukivedi.de

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.