Home » Авторски страници

Книга на Валери Азманов за 200-годишнината на Болград

2021.03.21 Няма коментари
Spread the love

.

Излезе от печат новата книгата на писателя Валери Азманов, родом от гр. Болград, посветена на 200-годишнината на града.

Книгата „Късмет“ включва подбрани художествени книги, разкази, романи, сборници с разкази на писателя. Валери Азманов, който живее в Киев, е посветил по-голямата част от творчеството си на историята на родния му град, както и разкази за българските колонисти, преселили се през XIX век в земите на Бесарабия.

В предговора към нея Валери Азманов пише: „Уважаеми жители на град Болград! Приемете поздравления по случай 200-годишнината на нашия обичан град Болград. В продължение на два века столицата на българските преселници е център на културата, съхраняваща националната памет на колонистите и патриотичното възпитание на подрастващото поколение… Потомците на хан Аспарух оцеляха и успяха да възпитат достойни поколения. Мисля, че всеки етнически българин прави всичко възможно, за да запази родните си земи и държавата Украйна”.

С електронната версия на новоиздадената книга читателите могат да се запознаят на уебсайта на писателя http://vazmanov.net/?page_id=156

Повече по темата – тук

 

Натали Петрова,

Дружество „Родолюбец“

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.