Home » Авторски страници

Бяла книга за езиковия спор, призив за разпространение

2021.02.24 Няма коментари
Spread the love

.

До моите приятели българи зад граница

Започна предпечатната подготовка на “Бяла книга за езиковия спор между България и РС Македония” на английски език. Предполагам, че до 15 дни ще е готова и трябва да поеме по света, за да изпълни мисията си.

Обръщам се към всички осъзнати и дейни българи в чужбина, да съдействат за нейното разпространение. Книгата трябва да достигне до централите на международни организации (ООН, ЮНЕСКО, цантралата на НАТО, Европейската комисия, Европейския съд и др.), правителствени офиси, до политици, конгресмени/депутати и журналисти с изразен интерес към процесите на Балканите, до губернатори на райони, в които има по-значими български общности, до други влиятелни личности, библиотеки, медии и т.н. Добре би било самата книга да се връчва лично, като се формират делегации, които при необходимост да правят допълнителни разяснения.

За целта нека местните българи да започнат да съставят списъци и адреси и да съобщят от колко бройки ще се нуждаят. Нека да пишат на имейла на Българската национална платформа: [email protected]

Най-добре би било потребностите от бройки да се обединяват за даден район, тъй като ние не разполагаме със средства да изпращаме на повече адреси.

Съвсем скоро ще имаме и издание на Бялата книга на немски език. С нея ще постъпим по същия начин в Германия, Австрия и Швейцария.

Наред са и публикациите на испански, португалски, френски, а вече водим разговори и за превод на руски. За РС Македония също се подготвят две издания.

Нека да изпълним националния си дълг, за да могат след време децата ни да се гордеят, че са потомци на народ, защитил достойнството си.

Споделяйте, за да достигне до повече хора зад граница.

 

Доц. Спас Ташев

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.