Home » Авторски страници, политика

Коалиция анти-ГЕРБ или пак ГЕРБ/ДПС

2021.01.04 Няма коментари
Spread the love

Източник: Фейсбук

В началото на новата година, нека направим трезва рекапитулация на положението.
Продължавам да не разбирам, какъв е този рев по повод различните опити за обединение на анти-ГЕРБ становете. Припомням факти:

1. “Отровните”* се опитаха да съберат на едно място всички, представени на протеста. Нещо като първото СДС, което се състоеше от 16 организации (не всичките партии), сред които три със “социалистическа” или “социалдемократическа” в името си.

2. Демократична България и партията на Трифонов избраха да не участват в подобно събиране, а да се явят на изборите отделно.

3. “Отровните” се събраха с онези, които искаха подобно събиране – нещо като “коалиция на желаещите”. И ще се явяват на изборите отделно, както ще правят ДБ и Трифонов.

Очевидният извод, който Христо Иванов се опита да обясни, е следният: след като тези три формации влезнат в парламента, ще се водят преговори за съвместни действия против ГЕРБ и мафията.

Но резултатът всъщност, поне засега, е друг: всички мразят “Отровните”.

Няма логика.

Гледайте си Вашата кампания, оставете останалите на мира. Кой колкото може. Ако цялата кампания е да бъдат заливани останалите с кал, то към датата на изборите всички ще се изправят пред избирателите, от глава до пети окаляни. Кой ще гласува за такива хора? А после, както винаги, след формирането на поредно управление на ГЕРБ/ДПС и пр., всички ще търсят външния “виновен”, вместо да си зададат елементарния въпрос: Къде сбъркахме ние?

Гледайте си собствената кампания и не се водете по акъла на няколко дузини ФБ-екстремисти, които няма да си мръднат пръста по време на кампанията, но ще сипят критики от диваните през цялото време. Който иска да върши реална работа – да се запише доброволец в кампания, или барем наблюдател или застъпник. Аз го направих и няма да съм на дивана.

Аз и диван не притежавам, де…

 

Проф. Евгений Дайнов

—————————————————————————————-

* Бел. ред.: Под “Отровните” авторът има предвид т. нар. Отровно трио.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.