Home » Авторски страници, литература

Нова книга на Красимир Бачков

2020.10.26 Един коментар
Spread the love

.

Сборникът “НОВЕЛИ” на КРАСИМИР БАЧКОВ, който съдържа 40 творби и ще излезе от печат в началото на следващата година, вече може да бъде поръчан в електронен вариант в Amazon. Краси Бачков е добре познат на читателите на нашето издание, негови разкази са част и от литературните сборници с творби на български автори от различни страни, публикувани в Еврочикаго, които излязоха в последните години. Желаем искрено успех на новата му книга.

Ето какво пише самият автор за новия сборник на стената си във Фейсбук:

“ДЕСЕТАТА МИ КНИГА ВЕЧЕ Е ФАКТ! Сборникът с новели е готов и качен за продажба в Амазон, благодарение на д-р Виктор Хинов – писател, лекар и изключителен приятел от САЩ! Може да се закупи за 3 $ (три долара) в електронен вариант. Книжното тяло ще издам в началото на 2021 година и ще е добре преди това всеки, който иска да купи книгата, да ми пише на лични! Книгата съдържа четиринадесет новели и се състои от 400 страници. Така ще знам какъв тираж приблизително да поръчам.”

Следва Предговорът към новата книга на Красимир Бачков, който е написан от Виктор Хинов:

Недейте да четете тази книга!

Хора като Красимир Бачков не трябва да бъдат допускани до литературата по никакъв начин. Неспособни да опишат фантастичните светове на елфи и гоблини, нито намиращи в себе си сили да възпеят любовта в цялото й съвременно многообразие, сияеща във всички цветове на дъгата, Бачков и подобните му елементарно описват това, което виждат наоколо. В Новелите на този, ако мога така да се изразя, писател, ще контактувате с магазинерката от кварталния магазин на ъгъла, ще пиете една ракия с местния клошар, ровещ в кофата ви за боклук, ще побъбрите с младежа, който живее в стаичка на тавана на кооперацията ви и никой не знае с какво се занимава. В тези новели е пълно с рибари, шофьори, учители и учителки, домакини и жени, оправящи се сами в живота, полицаи и полицайки, мутри и администратори.

Изобщо, огледайте се наоколо. Бачков, по някаква странна причина, вместо да пише за благородни милиардери, нашественици от звездната система на Бетелгейзе или за човека, който имал тринайсет пола, всъщност описва всички нас. Той описва как отиваме сутрин на работа, как се караме в автобуса, как ни уволняват и намираме работа пак, как емигрираме и се завръщаме от емиграция – не много по-богати, но малко помъдрели, как се влюбваме и ревнуваме, как обичаме и предаваме, как ядем и как пием.

Тази болезнена, бих казал, пристрастеност на Бачков към истинския живот, към хубавите и лошите неща в него, може да подлъже неизкушения читател да се откъсне от виртуалното общуване в социалните мрежи и да заговори не, дай си Боже, с момичето, с което пътува в автобуса за работа вече трета година. Такова поведение може да доведе до подкопаване устоите на цивилизацията като цяло. Ако всички вземем да си говорим един с друг, да си пием ракията в реално време и в истинска кръчма, да се обичаме не чрез емотикони и СМС-и, а като зайчетата, птичките и пчеличките, какво ще стане с всичките интернет милионери, с цялата обслужваща ги армия компютърни специалисти и работници в кол центрове? Какво, кажете ми, ще правят милиард китайци? Ще спрат заводи, ще фалират банки, ще обеднеят кумирите и лидерите на цялото просветено човечество.

Не, приятели. Бачков не е просто една безобидна, заблудена душа. Той е конник на Апокалипсиса, маскиран като безобиден учител по рисуване, с писателска дарба. Да, дарба! Защото описанията на нашия свят, излезнали из под перото му, са толкова неподправени, героите му – толкова истински, любовта, която описва – толкова естествена и ситуациите – толкова човешки и душевни, че могат да изкушат и Кончита Вурст да реши най-сетне да си махне ли брадата, или да си сложи панталони.

Не четете Новелите на Бачков! Даже не поглеждайте към корицата, защото, видите ли снимката на писателя на нея, широкото му добродушно лице, с открития му и честен поглед, неминуемо ще се подлъжете да погледнете първия ред! А от него до края на света – такъв, какъвто го познавате, има само една крачка! Не се подлъгвайте! Не го четете!

.

One Comment »

  • Ина Колева said:

    Много провокиращо! При всички случаи ще прочетем новелите на Красимир Бачков, защото сме чели други негови разкази! Ще е голяма тръпка и удоволствие!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.