Home » Авторски страници, българи зад граница

Изложба “Различните деца на България” в Център “Магура”

2020.10.27 Няма коментари
Spread the love

.

На 8 ноември т.г., от 2:30 pm до 4:30 pm, в Културен център “МАГУРА” (Magura Bulgarian Collective Space) в Чикаго, ще се състои откриването на фотографската изложба “РАЗЛИЧНИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ”. Изложбата ще може да бъде разгледана до 4 декември.

“Доброто е път, по който всеки е добре да мине поне един път!” – Анна Йончева

Изложбата “Различните” деца на България” и проект “Да играем ЗАЕДНО” са част от доброто по добрия път, избран от Анна Йончева.

Преди точно една година Анна Йончева, Георги Пейков и Михаил Николов монтират първата в България комбинирана люлка везна, на която децата в инвалидни колички, най-ощетените по отношение на съоръжения на детските площадки, могат да играят ЗАЕДНО с връстниците си. Само година по-късно люлките са вече 14 на брой, като 11 от тях са закупени изцяло от дарения.

“Знаете ли какво означава това? Че, въпреки трудностите, ЗАЕДНО успяваме да променим нагласите.” – Анна Йончева.

Представете си не тези 14 люлки, а децата на тях – бъдейки деца. Ефектът от поставянето на всяка комбинирана люлка везна се простира много по-далеч от осигуряването на още едно съоръжение за игра на детската площадка. За децата от едната страна на везната това би могло да е единственото достъпно за тях.

Да подкрепим участниците в този проект! Да им помогнем в опита да култивират мирогледа и отношението на много хора към тези деца и техните съдби! Да повървим с тях по пътя на доброто!

Подкрепяйки тяхната кауза, стигаме директно до нашите български “специални” деца с подарък, който няма цена.

Всяка снимка, включена в изложбата, е историята на едно “специално” дете, която Ви гарантираме, че ще Ви докосне по най-неочакван начин. Заповядайте! Да се запознаем с мечтите им. Да направим денят им по-усмихнат. Да им дарим надежда, вяра и любов за утрешния ден. И да им благодарим, че са сред нас и ни правят по-добри, по-човечни и съпричастни.

Ще се радваме да Ви добавим към дотук прегърналите каузата и подкрепили проекта от Чикаго: Gergana Egova – Dineva, Ivan Anchev, BAA (Bulgarian American Association), Petya Nenova (Country Financial), Irina Doytcheva, Zograf Reality Club Spartak, Ensemble Horo, Dance Club Zagora.

Контакт за връзка на тел: 1.224.800.1538

Събитието във ФейсбукТУК

 

Културен център “Магура”

——————————————————————————————

Бел. ред.: Българо-австрийското училище “Св. св. Кирил и Методий” във Виена подкрепи проекта “Различните деца на България”. Още по темата – тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.