Home » Авторски страници, българи зад граница

Първи учебен ден

2020.09.15 Няма коментари
Spread the love

Честит първи учебен ден!

По-особен и по-труден от обикновено е този 15 септември 2020 година!

Българинът знае – щом чуе училищния звънец, краят на лятото е дошъл и започва поредната учебна година! Днес обаче звънчето е някак по-тихо и самотно – няма го детският глъч в двора, пъстротата на празнично пременените и горди родители, цветната градина от ухайни букети за учителката. Вместо празничната шумотевица на децата – странна и стресната среща с Вас, уважаеми родители. Осъзнаваме прагматично, че пандемията налага своите тежки ограничения и че това е най-правилното решение, защото Вие с Вашето дете и учителите в училището трябва да сме един екип като единствен начин да се справим с Коронавируса. Но дълбоко в сърцата ни, копнежът от спомена за 15 септември отбелязва необичайното отсъствие, днес, на този празник на детството, на вълнуващата тръпка да поведеш детето си по извървяната пътечка от мама и татко, баба и дядо, от теб самия.

Скъпи родители, мили ученици, всички ние, Вашите учители, се надяваме с общи усилия да успеем да възвърнем нормалното ежедневие във Вашия живот и да дадем на децата ни възможност за една нормална присъствена учебна година. Вярваме, че чрез разбирателство и загриженост към другите ще се справим с тази криза, с всички проблеми и трудности. Важното днес е, че ни има, че отново се отварят вратите на българските училища по света и ние продължаваме своята мисия.

Да е благословен нашият красив 15 септември, празник на началото, което ни свързва във времето,

през годините в чисто българското!

 

Д-р Ирина Ботева-Владикова

председател на АБУЧ

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.