Home » Авторски страници, българи зад граница

Втори фестивал на българската книга – онлайн издание

2020.09.18 Един коментар
Spread the love

.

Българската културна асоциация в Белгия (Association Culturelle Bulgare en Belgique), с помощта на сънародници, работещи в европейските институции, интернет книжарница “Българска книга зад граница” и др., организира от 28 септември до 4 октомври т.г. Втори фестивал на българската книга – онлайн издание. Откриването  на Фестивала е в 18:30 ч (СЕТ) на 28.09.2020 г., през You Tube-канала на Българската културна асоциация в Белгия.

Досега участие във Фестивала са потвърдили 8 издателства и 17 български автори. Модератори ще бъдат авторитетни литературни критици, журналисти, преводачи и издатели. Повече информация за авторите, модераторите и гостите на Фестивала – във видеото по-долу.

Събитието се подкрепя и от Асоциацията на българските училища в чужбина.

“Фестивалът ще се проведe през интернет-каналите на Българската културна асоциация в Белгия (Facebook, YouTube). Целта му е да популяризира съвременната българска литература, писатели и издатели сред всички, които четат, пишат, изучават, говорят или разбират български. Онлайн-форматът на фестивала е продиктуван от ограниченията, наложени от Covid-19. От друга страна, това е възможност да приобщим българи и приятели на българската литература по целия свят.

Фестивалът се организира на доброволни начала. Почти всички писатели, издатели и други участници покриват сами разноските си. Организатори са 17 доброволци – български интелектуалци и служители в Европейските институции, които се опират на опита и успеха на техния годишен фестивал на българската книга в Белгия през 2019 г.” – пишат от Българската културна асоциация в Белгия.

Програмата на Фестивала предвижда дискусии на живо с читателите, литературни четения и интервюта.

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

 

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.