Home » Авторски страници

Започна 64 ден от антиправителствените протести

2020.09.10 Няма коментари
Spread the love

Днес е 64-ият ден на антиправителствени протести в България. 10 септември бе обявен и като ден на „Велико Народно въстание 2“. Как изглеждаше тази сутрин т.нар. Триъгълник на властта в центъра на София и дошлите там протестиращи граждани. Снимките са на участници в протеста.

Снимки: Калоян Кънев


Снимки: Петър Калинов

В социалната мрежа Фейсбук има коментари, че днес пак има КПП-та, които не пропускат граждани, искащи да се присъединят към протеста.

Във връзка с поредния ден на протести и обявеното „Велико Народно Въстание 2“, президентът Румен Радев излезе със следното обръщение:

„Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата.

Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации. Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.

Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем.

Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.

Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата.“

Надяваме се, че нощта на 2 срещу 3 септември пред бившия Партиен дом в София, която бе белязана от провокации, насилие и екцесии, няма да се повтори тази вечер.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.