Home » Авторски страници, българи зад граница

Българи в Чикаго подкрепиха за трети път протестиращите в Родината

2020.08.10 Един коментар
Spread the love

Българи в Чикаго се събраха за пореден път, за да подкрепят протестиращите в Родината. След протеста, проведен на 25 юли (вж. тук), миналата седмица той бе проведен по интернет. А вчера, 9 август, от 14 до 19 часа, се състоя акция-протест против настоящата система на управление в България, повсеместната корупция, срещу правителството и главния прокурор.

Следват снимки и видео от акцията в Чикаго на 9 август, които са на Ваня Божилова-Креймър. Има снимки и на Симеон Гаспаров, Петър Стаматов и други участници в протестното събитие, организирано за пореден път от Даниел Дженев.

На последната снимка е един от доайените на българската емиграция в Чикаго – бай Илия Консулов, който е на 87 години и живее в Чикаго от 1968 г. До него е д-р Севделин Панев и главният организатор на акцията – Даниел Дженев.

Долу, на видеото на Ваня Креймър, е записан Георги Райков, който е участвал в протеста през януари 1997 г. пред Народното събрание в София. А тази неделя е пътувал над 130 километра (в едната посока) от Уисконсин, за да иска отново промяна в системата.

.

One Comment »

  • Peter S said:

    Още една снимка от Чикаго:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.