Home » Авторски страници, българи зад граница

Утре започва XII Детска олимпийска ваканция – Босилеград ‘2020

2020.07.03 Няма коментари
Spread the love

На 4 юли 2020 г., от 11.00 ч. местно време, в Босилеград започва реализацията на проекта „XII-та Детска олимпийска ваканция – Босилеград ‘2020”. Проектът се финансира по програмата „Българско сътрудничество за развитие – Bulgarian development cooperation” на Министерството на външните работи на Р. България. Изпълнители на проекта са КИЦ „Босилеград” и Олимпийски клуб – Босилеград.

През юли и август специалисти по физическо възпитание и спорт и възпитаници на Национална спортна академия „Васил Левски”, на лагерен принцип в две групи ще обучават около 100 деца от Босилеград и Райчиловци в нравствени добродетели, дух на толерантност, зачитане на културните традиции, солидарност през свободното време и здравно и двигателно развитие, чрез педагогическа извънкласна дейност по спорт, изкуство, екология, приложни занаяти, оказване на първа помощ, опазване на обичаи и традиции.

Децата ще се обучават и възпитават и за борба с неблагоприятни тенденции в поведението на младите хора – наркомания, асоциално поведение и криминални прояви.

Обучението се основава на съчетание между обучение по колективни спортове (баскетбол, волейбол, футбол, хокей на трева), лека атлетика, гимнастика, ориентиране, туризъм, детски и подвижни игри; оказване на първа помощ, художествена дейност – рисуване, фотография и видеозаснемане, работа с глина, обработване на дърво, театър; приложни сръчности и дейности – изучаване на природата (дървета и животни от местно значение), запознаване с етнографията и селския труд чрез екскурзии и работа, записване на обичаи, разучаване на хора и др., както и обществени изяви – организиране на изложби, организиране на празник, състезания и шествие в града.

На откриването се очаква да дойдат представители на МВнР, Национална спортна академия „Васил Левски”, деца и родители.

С оглед на пандемичната обстановка, на децата, освен спортни екипи и други предвидени с проекта спортни реквизити, съгласно препоръките на Националния щаб за борба с Ковид-19, ще бъдат осигурени хирургически маски, дезинфектанти, лична хигиена и редовно измерване на температурата.

 

КИЦ „Босилеград”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.