Home » Авторски страници

Кой уби Милен…?

2020.04.22 4 коментара
Spread the love

Преди много години, най-добрата ми учителка по литература, майка на артиста Звезделин Минков – известен и като ненадминат имитатор на Георги Парцалев, ни даде за задача да поставим липсващ текст в карикатурата на Илия Бешков “Бай Ганьо чете ‘Бай Ганьо'”. Вижте я долу и сами се досетете какво изречение е поставил авторът на мястото на многоточието. Помня, че целият ни клас доста се измъчи, докато открием верния отговор. За наше оправдание ще кажа, че бяхме 13-14 годишни по това време.

Вчера мой приятел от Фейсбук – Николай Неделчев, ми изпрати две снимки и ме попита дали откривам връзката между тях. На първата бе друга карикатура на великия Бешков – “Бай Ганьо убива автора си”, а на втората снимка се вижда кадър от предаване на ТВ 7/8. И по-точно от разговора на Слави Трифонов с Камен Воденичаров, по повод убийството на техния колега и приятел – журналиста Милен Цветков.


.

.
Във вечерното шоу Слави и Камен се питаха един друг: “Кой го уби Милен Цветков?

И сами си отговаряха. «Тъпо е, какво да кажеш… Една минута по-рано да беше излязъл, или една минута по-късно… Това е съвпадение. Но, от друга страна, съвпадение ли е, че някакво наркоманче на 22 години, което прави, каквото си иска, със суперлуксозна кола, дадена му от майка му, да излезе, да се дрогира и да се качи на колата. Няма спирачен път. Това случайност ли е? Не, не е. Защото този, ако не беше убил Милен, щеше да убие някой друг. Това е сигурно.»

Те завършиха разговора си с друг въпрос:
«Докога бе, драги зрители, докога?»

Николай Неделчев им отговори с карикатурата на Бешков.

Андрей Ненов, друг мой приятел, им отговори с думите:

«Това, което го уби, уви, е това общество, което И той създаде. Казвам И той, защото журналистите имат огромна отговорност за това, как разсъждаваме и действаме всички. Само преди 10 дни Милен Цветков, коментираше как мерките в България били прекалено строги – видите ли, в Швеция не било така и имали само 50-на починали. Днес, 10 дни по-късно, Швеция води класациите по смъртност, с 1700 (35 пъти повече), починали… и се чудят как да се справят с глупавия си подход.»

Публикувам още един коментар под думите на Андрей Ненов (вж.снимката долу).Личното ми мнение кой е виновен, съм публикувал далеч преди катастрофата – вж. тук.

А Вие какво мислите?

Неотговорилите да си знаят: Безразличието убива…” (линк).

П. Стаматов

 

4 коментара »

 • Бойко said:

  Освен това и корупцията ни убива:
  https://24chasa.bg/novini/article/7448565

 • Николай said:

  Страхотна Статия !

  Дано хората се събудят и разберат колко е морално болно е нашето общество !

 • 78 said:

  Така убива мафията или по точно полицейската мафия в Бг.

 • Краси Дим said:

  Преди време бях писал, че убиецът на Виктория не е един, нито убиецът на Андреа. Двете жени от Русе и Галиче станаха курбан точно на този злокобен социален феномен, който се пръкна през прехода и се разпространи по-бързо от вирус – развращаването.

  Виктория и Андреа паднаха негова жертва. Милен Цветков – също

  Какво е общото между ромските синчета, затрили двете жени, и българското синче, затрило Милен. Ромите – бедни и необразовани. Синчетата – богати и образовани. На пръв поглед нямат допирна точка в нито една сфера. А всъщност имат. Само в една – в развращаването.

  Машината за развращаване на българина беше задействана още в зората на прехода и вероятно ще бълва продукция и след неговия залез. Изкривените етични норми от соца, които тайно и полека бяха покварили поданиците на народната република, мутираха явно и бързо в уродлив поведенчески щам, заразил оповестеното с фанфари ново общество.

  Абсолютната власт, която развращаваше абсолютно, беше заменена от толкова абсолютизми, че и Монтескьо би се хванал за главата. Абсолютното забогатяване с абсолютно неизяснен произход, абсолютното чалгализиране, абсолютната парвенющина, абсолютното опростачване, абсолютните поквара, корупция, порочност.

  Защото общество, в което просто се заменя овехтялата идея за едно червено знаме с лъскавата идея за едно ферари в цвят червен, не го чака нищо добро.

  Същото е, като да замениш овчарчето Калитко с фризьорчето Кулагин в модела за подражание на подрастващите

  И да ги чакаш да подраснат променени, очовечени и цивилизовани.

  Е, няма как да стане. Така подраснаха мамините синчета, които смятат, че по рождение са над закона. Така подраснаха и ромските синчета, които смятат същото.

  Ромската бодра смяна, изоставена на произвола на съдбата от недореформираната ни образователна система и ухажвана по избори от недооформената политическа, също оформи философския си абсолютизъм: щом не ни давате, ще крадем. И ние искаме лъскави коли и лъскави жени, сиреч другото е етническо разделение.

  Така най-богатите и най-бедните се оприличиха в едно – в развращаването

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.