Home » Авторски страници

Конкурси, в които българските деца зад граница могат да участват

2020.04.02 Няма коментари
Spread the love

Министерството на образованието и науката на Р. България изпрати на Асоциацията на българските училища в чужбина информация за конкурси, в които децата и учителите
от българските неделни училища в чужбина могат да участват. Кои са тези конкурси и техните регламенти – вж. по-долу.

——————————————————————————-

1. Международен конкурс за есе на тема: “Левски, революцията и бъдещият свят”, организиран от Фондация “Васил Левски”, Община Ловеч и Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” – Ловеч – за ученици от 5. до 12. клас.

2. 28-ми Национален ученически конкурс на Национален клуб “Родолюбие” на тема “Учредяване на Българската Екзархия – 1870 година – венец на национално – църковните борби” и Конкурс ” Мисия Учител”.

Крайният срок за изпращане на творбите е до 15 юни 2020 г., по електронен път, на експертите от дирекция “Образование на българите зад граница и училищна мрежа”, отговарящи за българските неделни училища в чужбина в съответните държави. (Българските учители зад граница могат всеки ден да изпращат на експертите от тази дирекция произведения на деца от техните училища.)

Министерството на образованието и науката на Р. България смята, че подготовката и участието в родолюбиви конкурси може да бъде и ефективно приложение на проектно-базираното обучение в електронна среда по История на България.

Регламенти на конкурсите:

Международен конкурс “Левски, революцията и бъдещият свят”Васил Левски

Национален ученически конкурс на НК “Родолюбие” – Родолюбие – ученици

Конкурс на НК “Родолюбие “Мисия Учител” – Мисия учител

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.