Home » Авторски страници

Алумни клуб на българите, завършили в САЩ

2020.04.09 Няма коментари
Spread the love

Алумни клубът на българите, завършили университет в САЩ, събира най-доброто от двата свята заедно

Образованието в чужд университет дава възможност за придобиване не само на академични знания, но и познания за културата, ценностите и начина на живот в друга държава. Този опит обогатява преживяванията, разбиранията и идентичността, създадени в родината. При завръщането си у дома човек донася със себе си и нови приятелства, нови спомени и нови ценности.

С цел да изгради общност на хора със сходен опит, базиран на образованието им в чужбина, е създаден Клубът на българите, завършили университет в САЩ – US Alumni Club, с подкрепата на Посолството на САЩ в България. Клубът представлява общност, целяща да предлага възможности за нови професионални и приятелски контакти, достъп до разнообразни събития и информация и участие в инициативи, които да допринасят за подобряване на цялостната среда в България чрез опит и познания.

За по-малко от две години съществуване досега US Alumni Club е провел над 50 събития и срещи, и наброява над 680 членове. Членовете се събират на живо и онлайн, за нетуъркинг срещи, развиване на хобита, провеждане на спортни активности и участие в доброволчески инициативи.

Сдружение “Тук-Там”, създател на Алумни клуба, е глобална общност от хора, които вярват в България и искат, от тук или там, заедно, да допринесат тя да е още по-добро място за всички.

Повече информация за Клуба на българите, завършили университет в САЩ, може да намерите ТУК, както и на Фейсбук страницата на Посолството на САЩ.

 

Емилия Клайн,

Сдружение “Тук-там”

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.