Home » Авторски страници, българи зад граница

Почетно консулство на Р. България в Охайо

2019.11.07 Няма коментари
Spread the love

На тържествена церемония, на 2 ноември 2019 г. в Синсинати (Охайо), генералният консул на Република България за Средния Запад на САЩ Иван Анчев връчи официалните документи на проф. Джордж Вредевелд, определящи го за почетен консул на Р. България в щата Охайо.

На събитието присъстваха представители на местната американска власт, приятели на България, активисти на българските общности в Синсинати, Дейтън и Кълъмбъс. Организатор и домакин на събитието бяха Генералното консулство на Р. България в Чикаго и Българската асоциация в Синсинати.

Проф. Джордж Вредевелд е икономист, трайно свързан с научни и приложни инициативи в България още от началото на 90-те години. По това време проф. Вредевелд оглавява академични проекти, подпомагащи трансформацията от планова към пазарна икономика в България. В следващите десетилетия Джордж Вредевелд поддържа близки работни контакти с българските общности в Охайо и с българското Генерално консулство в Чикаго. От 2011 г. е доктор хонорис кауза на Варненския университет.

CV на проф. Вредевелд тук – GEORGE M. VREDEVELD

 

Генерално консулство на Р. България в Чикаго

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.