Home » Авторски страници

Софийската филхармония в Златната зала на Музикферайн – Виена

2019.11.07 Няма коментари
Spread the love

След близо век бащата на българската симфонична музика проф. Панчо Владигеров ще звучи отново в Златната зала на Музикферайн във Виена.

Маестро Панчо Владигеров е имал щастието и признанието още приживе да бъде изпълняван от Виенските филхармоници. И то в Златната зала на Музикферайн. Това е станало през 1922 г.

Сега, на 5 декември 2019 г., Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров ще изпълни неговата прочута рапсодия “Вардар”. В програмата са включени още творби на Игор Стравински и Антони Дворжак.

Концертът се посвещава на 90-годишината на Софийска филхармония, 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров и 140-годишнината от установяването на австрийско-българските дипломатически и културно-дипломатически отношения.

.

БКИ “Дом Витгенщайн” – Виена

—————————————————————————–

Покупка на билети – ТУК

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.