Home » Авторски страници, българи зад граница

Управление на семейството

2019.10.07 Няма коментари
Spread the love

УПРАВЛЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Проф. д-р НИКОЛА ЧАРАКЧИЕВ

Български научен център

(Тема в развитие. Актуализация 5 октомври 2019 г.)

Генеалогията е наука, която изследва хората и създадените от тях семейства. За съвременния етап на развитие на генеалогията значителен интерес представляват закономерностите, които съществуват при общуване на хората, както и закономерностите на тяхното управление, включително и бъдещето на човешката репродуктивност. Например – кой в бъдеще ще управлява броя на населението на нашата планета – естественият природен нагон или т.нар. условно „Световното правителство“?

Понастоящем светът се управлява от „Глобални програми“, които ще окажат влияние върху формирането и развитието на семейството. Преди години религията управляваше и стабилизираше семейните традиции, днес т. нар. „Пазарни интереси“ влияят значително върху семейството.

В помощ на семейството ние предлагаме един модел на управление (Таблица 1), по който се осъществява взаимодействието и управление между хората. Управлението на човечеството се осъществява по йерархичен принцип. Критериите за йерархичност на управление са в хармония с използваните инструменти за управление, а именно по тяхната мощ. Най-малко ефективният инструмент, с които днес разполага семейството, е Словото, а най-ефективния инструмент, с който разполага човечеството, са Финансите.

От предложения модел за управление на семейството (и човечеството) могат да се направят някои практични изводи.

Извод 1. Всяко по-горно ниво може да управлява по-долните нива, но по-долно ниво не може да управлява по-горно ниво, защото по-горното ниво разполага с по-мощен инструментариум.

Извод 2. Всяко „по-горно“ ниво използва като Изпълнители по-долните нива.

Извод 3. Управлението на семейството не зависи от управляващата личност, а от инструментите за управление, с които оперира управляващата личност.

Извод 4. Понастоящем най-мощен инструмент в управление на човечеството са финансите, защото човешкото общество е най-чувствително към финансовите инструменти.

Извод 5. В бъдеще развитието на семейството ще зависи от разработените програмите, на т. нар. „Световното управление“.

Природата (Бог, Синтезаторът и други управляващи функции) се очаква да корегират управлението на семейството от Световното правителство. Как ще стане това, ние не знаем.

Ако предложените изводи са реални, би следвало, че с инструментите от нулевото (семейно) ниво е неефективно управлението на човечеството. Това означава, че с реч и постери светът не може да се управлява от семейно ниво.

Нива на управление на семейството

Таблица 1

___________________________

Prof. Nikola Charakchiev, Ph. D. Bulgarian Professional Genealogist, Chicago IL

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.