Home » Авторски страници, българи зад граница

Първи учебен ден в ПБНУ “Св. Иван Рилски” – Мадрид

2019.09.18 Няма коментари
Spread the love

„Пак сме на училище – и ето:
Изгрев в Душите ни засвети!“

Всяка година през месец септември при нас има голям и радостен празник. Него го няма в календара. Той идва със златната есен, пълен с положителни емоции, и се празнува от всички български ученици, учители и родители, независимо в коя точка на света се намират, защото на 15 септември тържествено се открива Новата учебна година.

Не прави изключение и ПБНУ “Св. Иван Рилски” в Мадрид. За 17-та поредна година то отвори врати, за да могат да чуят първия учебен звънец ученици, които са решили да изучават българските традиции и историята на нашия народ. Това е празник и за техните учители, за родителите и за гостите на училището.

Пропито с емоции, благодарствени думи и благопожелания за успешна и ползотворна година бе приветственото слово на г-жа Нина Костова – училищен ръководител.

Бяха поднесени специални благодарности от родителския съвет и от учителския колектив на г-жа Петя Цанева – директор на училището, за цялостната й дейност, за неуморния й труд, за безкрайните грижи в борбата да запали и разгори българския пламък в сърцата на нашите ученици! Тържественото откриване на учебната година продължи с богата литературно-музикална програма, подготвена от възпитаници на училището.

С песента ,,България” Мелиса от трети клас поздрави всички присъстващи в залата.

Учениците от началния курс поздравиха с песни и стихотворения най-малките ученици – първокласниците, за които днес за първи път би училищният звънец.

След представяне на класните ръководители, всички ученици по стар български обичай бяха посрещнати с домашно приготвена питка с мед и шарена сол.

И ето, започна Новата учебна година с много нови надежди и очаквания!

На добър час, мили деца!

Вярвайте в себе си и никога не губете любовта си към България и българския дух!

 

Катя Арнаудова,

преподавател в ПБНУ „Св. Иван Рилски“ – Мадрид

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.