Home » Авторски страници, българи зад граница, литература

Her Daughter’s Mother – представяне на книгата пред българите в Чикаго

2019.09.21 Няма коментари
Spread the love

Her Daughter’s Mother e интересна, спираща дъха книга за обсебването, за дълбоко скритите тайни, за онова изгарящо желание, което замъгляват ума на една жена, която иска да бъде майка. След терзания, страдания и жертви главната героиня Лана решава да забременее с донор-яйцеклетка. Но какво случва скоро след като тя разбира, че е бременна? Историята ще Ви спре дъха от напрежение и любопитство.
Книгата е сред най-горещите заглавия на лятото тук, в Америка. Написана е от Даниела Петрова, една талантлива и красива българка.

Снощи беше представянето на романа в Чикаго, в Българския културен център “Магура”. В много интересен разговор с писателката, воден от Izidora Angel, симултанен преводач от български на английски, научихме не само перипетиите по написването на дебютния роман на Даниела, но и за нейния много труден в началото живот на имигрант в най-световния град Ню Йорк. Когато Даниела идва в Америка, тя почти не владее английски език. 25 години по-късно, списанията на Опра, “Тайм”, телевизия NBC и много други пишат суперлативи за нейната книга!

Книгата ще излезе на български език другия месец със заглавие “Майката на дъщеря й”, издава я “Сиела”, а самата авторка каза, че българската корица й харесва повече от американската.

Следва кратък фоторепортаж от представянето в Чикаго.


Текст: Ваня Креймър

Снимки: Ваня Креймър и Петранка Стаматова

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.