Home » Авторски страници, българи зад граница

Първо българско училище в Уисконсин Делс

2019.09.30 Няма коментари
Spread the love

На 29-ти септември т.г. Trinity Lucheran Church в щата Уисконсин oтвори вратите си, за да приюти Първо българско училище в Уисконсин Делс – новосъздадения филиал на училище “Джон Атанасов” в Чикаго.

Безграничният ентусиазъм на група родители и доброволци, обединени  под вещото ръководство на г-жа Илка Борисова, преподавател и администратор с дългогодишен педагогически стаж в България, направиха възможно това събитие.

Началните стъпки на новото училище бяха подпомогнати от учителския колектив от Чикаго, с дейното участие на г-жа Виолета Петрова, училищен ръководител на БУ “Джон Атанасов”.

Тридесет и пет българчета и в този, отдалечен от България град в САЩ, ще имат вече свое българско училище.

След тържеството Златина Костова, преподавател по история в училище “Джон Атанасов”, сподели развълнувано:

„Днес имах невероятното щастие да присъствам на нещо изключително – раждането на ново българско училище от “другата” страна на океана. Учители, които отказват каквото и да било заплащане за труда си, родители, които остават в класните стаи, за да помагат на преподавателите като доброволци, деца със светнали погледи и сияещи усмивки… Енергия, която не може да се опише, чистата искра, възрожденското начало… Живо е!“

На добър час, мили българчета и сънародници! Запазете тази чиста и вдъхновяваща енергия завинаги!

 

Първо българско училище в Уисконсин Делс

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.