Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравителен адрес до българските училища в чужбина

2019.09.16 2 коментари
Spread the love

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е изпратил чрез Асоциацията на българските училища в чужбина поздравителен адрес до учителите и учениците в българските неделни училища по света. Съдържанието на поздравлението по случай началото на новата учебна 2019-2020 г. може да се види по-долу.2 Comments »

 • Петър Анастасов said:

  „…е изпратил ЧРЕЗ Асоциацията на българските училища в чужбина…“

  Мариана, какви са тези съчинения! МОН изпраща имейл на всяко едно училище електронно! Какво значи това „чрез“ и какво общо има тук АБУЧ, че не схващам!

 • Mariana (author) said:

  Цитирам текста на препратено до мен съобщение от говорителя на АБУЧ, което съдържаше поздравителния адрес на министъра като прикачен файл, и така бе направена тази публикация.

  „Уважаема госпожо Владикова,
  Чрез Вас, като председател на АБУЧ, изпращаме до всички членове на асоциацията поздравителен адрес от г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, по случай първия учебен ден на новата 2019/2020 година.

  С пожелание за светъл празник,

  Дирекция
  „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“

  Мен никой не ме е информирал от министерството на кого е изпратен този поздравителен адрес. Освен това знам, че не всички БГ училища в чужбина се подпомагат от МОН, но това поздравление все пак е до всички. Затова въвеждащият текст е направен така.

  А ти, Петре, впрочем, не знам защо като чуеш АБУЧ, трябва да подскачаш така.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.