Home » Авторски страници

Таксокрация

2019.08.21 Няма коментари
Spread the love

“Всеки автомобил в България ще трябва да има технически паспорт, който ще се издава след тежък основен преглед. В него ще се вписва информацията, която и сега фигурира в регистрационния талон, плюс още много други данни – измервания от периодичните прегледи, промени в конструкцията, показания на километража, претърпени катастрофи и др. Това предвижда проектозаконът за пътните превозни средства (ЗППС), който е пуснат за обществено обсъждане… В него са записани още много нови правила, такси и глоби, които със сигурност ще бръкнат дълбоко в джоба на собствениците на автомобили.” – из информация на Vesti.bg.

“Ще плащаме между 100 и 500 лв. за технически паспорт на домовете ни. До 2022 г. всички сгради трябва да имат документ дали са изправни и да си платят за това. Според експерти, наличието на технически паспорт автоматично ще вдигне цената на имотите.” – из информация на Frog news.

—————————————————————————————

Карикатура: в. “Монитор”

Кога стане земетресение, да не забравите Вашите лични документи, паспорта на колата, на апартамента, на домашния любимец, документите за собственост, трудовата и здравната си книжка, дипломите за завършено образование, документи за изкарани курсове и квалификации и т.н.

Ако успеете да свалите себе си и куфара, в който ще носите всички тъй важни за недържавата ни документи, и оцелеете, значи сте за Гинес.

Важното е паспорти да има.

Догодина и за микровълновата и телевизора. Администрацията трябва да издава хартии, да взема такси и да яде. Вие може и да не ядете!

От рУководството

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.