Home » Авторски страници, българи зад граница

Среща в Лос Анжелис с оперната прима Мариана Попзлатева

2019.08.22 Няма коментари

Генералният консул на Р. България в Лос Анжелис Веселин Вълчев за събитие в града с участието на оперната прима Мариана Попзлатева:

Мариана Попзлатева

Осъществихме една незабравима среща с оперната певица и прима Мариана Попзлатева.

Мариана Попзлатева, която преди време завладя оперните сцени в Испания, в последните години живее в Лос Анджелис, където предизвиква възторга не само на българската публика, но и на любителите на операта от всички нации. Мариана споделя, че музиката спасява хората, музикалното изкуството е убежище и то прави динамичния свят по-поносим.

Тя има многобройни роли и блестящо изпълнение на арии от известни опери, сред тях Кралицата на нощта от “Вълшебната флейта”, Несун Дорма от “Турандот”, Sempre libera от “Травиата”, „Аве Мария“ от Шуберт и още много други.

Веселин Вълчев и Мариана Попзлатева

Мариана Попзлатева е традиционният изпълнител на българския и американски химни на официалните приеми на генералното консулство по случай на националния празник 3-ти март и се включи активно в инициативата ни за набиране на средства за паметните плочи за спасяването на българските евреи. Благодарение на нея и на генералното консулство, Лосанджелската филхармония посвети свое събитие на България.

Благодаря Мариана, за таланта и за помощта, и желая още много пъти да покоряваш оперните сцени, както и сърцата на зрителите.

—————————————

Коментар на Мариана Попзлатева на ФБ стената на Веселин Вълчев:

Благодаря, уважаеми г-н Вълчев, за всички инициативи, организирани и осъществени от Вас и Българското консулство в Лос Анжелис. Радвах се да бъда част от толкова значими, благородни и патриотични събития и концерти, показващи страната ни по подобаващ начин, благодарение на умелото Ви ръководство и талант на дипломат! God bless you!

 

Снимки: ФБ профил на Веселин Вълчев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.