Home » Авторски страници

Време е да се върнем в нормалността

2019.07.14 Няма коментари
Spread the love

Карикатура: Христо Комарницки, “Прас-прес”

Когато един-единствен човек в държавата се е превърнал във всьо и вся, когато се бърка навсякъде и във всичко, когато взема несъмнено мъдри и безспорно обмислени решения в културата и спорта, строителството и туризма, науката и добива на урожая, стоманодобива и производството на полупроводници, геополитиката и галактополитиката, то всяко негово скандално изказване или не-съвсем-възпитано поведение моментално вкарва в конфликт не само него, но и държавата.

Ако висш политик в нормална страна направи нещо глупаво или обидно, никой няма да прехвърли фала или изпускането му върху цялата страна, ще ги запише на негова сметка и той ще си понесе политическите последствия.

По това се отличават нормалните държави от не-достатъчно-нормалните и полунормалните; и – не дай Боже това да се случи някога – от достатъчно-не-нормалните и ненормалните държави…

Виждате ли как всички ние допуснахме всички ние да сме заложници на едно излязло извън контрол Его. Това Его скоро може да стане най-големият риск за държавата, обществото и гражданите.

Време е да се върнем в нормалността.
Време е да си върнем нормалността.

 

Проф. Николай Слатински

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.