Home » Авторски страници, политика

Суперлибералният ураган и Кутията на Пандора

2019.07.30 Няма коментари
Spread the love

“Обичам повече добрия китаец, отколкото лошия испанец.”

Ф. Г. Лорка

Кутията на Пандора. Източник: Vistano.com

САЩ –  от страна на привържениците на етническото разнообразие (diversity), отива към страна с дискриминация спрямо белите евро-американци. Например, все по-често се предпочитат черни артисти на екрана и на сцената, особено в Холивуд – страната на #MeToo movement на феминистките. В пиесата “Ана Каренина” чернокожа актриса изпълнява главната роля. В мюзикълът “Хамилтън”, представящ историята на формирането на САЩ, Томас Джеферсън е изпълняван от чернокож артист.

Актьорите от мюзикъла “Хамилтън”

На 15 юни 2018 г. The Boston Globe – най-тиражираният вестник в Бостън, Масачузетс – съобщи, че Dr Betsy Nabel, президент на Brigham and Women’s Hospital на Harvard Medical School, нарежда да се свалят портретите на 31 известни белокожи учени, поставени на стените в Амфитеатъра на славата – и да се сложат на по-недостъпни места в болницата.

Ако посетите Харвардския университет, можете да чуете от кандидат-студенти: “Няма начин Джордж да влезе тук, защото той е само обикновен бял мъж!”.

Джеймс Уотсън. Снимка: Kommersant.ru

През януари 2019 г. отнеха всички почетни титли на нобелиста Джеймс Уотсън – един от откривателите на структурата на гените – заради това, че изрекъл расистки мисли (BBC News, 13 January 2019: James Watson: Scientist loses titles after claims over race and intelligence).

През май 2019 г. хиляди американки се подписват в петиция на “Жените в Холивуд” срещу „Почетната палма“, която трябва да бъде връчена в Кан на големия артист Ален Делон – заради това, че преди години говорил расистки и хомофобски думи.

Ален Делон

През март 2019 г. боксьорът Кубрат Пулев, заради една целувка от радост след победата му, пострада от американските суперлиберали. Напомни ми за импровизираните съдилища, в които съдиите и свидетелите скачат, както кенгуру, срещу набедения за виновен човек. От тук и името kangaroo court (англ., кенгуру съд). Кенгуру (аборигенски – “не разбирам”) защо толкова силен и достоен българин позволи да бъде унизен от псевдоетичната, суперлиберална спортна комисия в Калифорния?

Кубрат Пулев. Снимка: bTV

Така привържениците на етническото (и сексуално) разнообразие могат да предизвикат появата на някой нов Мартин Лутър Кинг, който да стана водач на Евро-американско движение за правата на белите хора в САЩ.

Европа – на 16 юли 2019 г. Урсула фон дер Лайен (Ursula von der Leyen) бе избрана за председател на Европейския съвет – изпълнителната власт на Европейския съюз (ЕС). Една лекарка и майка на седем деца a fortiori трябва да уважава традиционната био-социална същност и морал на човека. Юкатан (на езика на маите – “не разбирам”) тогава защо Урсула фон дер Лайен пропагандира своите суперфeминистки разбирания – и настоятелно изисква полово балансиран състав на Европейска комисия, в която половината от комисарите да са жени. Без да е отговорила на въпроса, например: „Може ли и половината от миньорите в страните на ЕС да са жени?“

Урсула фон дер Лайен. Снимка: EПA

Докато съвременна Европа спешно се нуждае от възстановяване на парадигмата на класическия либерализъм и на християнските ценности, Урсула фон дер Лайен настоява всички страни от ЕС да одобрят Истанбулската конвенция, без да се интересува, че в Р. България тя е обявена за противоконституционна, заради джендърската идеология, криптирана – познат „демократичен“ похват – в защита на жените от насилие.

Затова напомням на Урсула фон дер Лайен, както и на „Да, България“ и „Демократична България“, думите на Никос Казандзакис: „Ех, нещастнико – извика тя, – ами че Бог не се намира в манастирите, намира се в къщите на хората! Там, където има мъж и жена, там е и Бог; там, където има деца и грижи, и готвене, и кавги, и сдобрявания, там е и Бог“ – написани в романа му „Последеното изкушение на Христос“. И „песента“ на мексиканския американец Карлос Сантана: „Музиката е баланс между женското и мъжкото начало. Жената е мелодията, а мъжът е ритъмът. Моята работа е да ги изпратя в леглото, където знаят да правят това, което е естествено и нормално.“  Така също, моите перифрази на Лорка: Обичам повече умните (и чаровни) жени, отколкото глупавите мъже – повече добрите черни, отколкото лошите бели хора.

Карлос Сантана. Снимка: Jazzfm.bg

И протестирам, защото и суперлибералният ЕС руши традиционната биосоциална същност и морал на човека. Достигна се дотам, че някой и да каже, че Адам е произлязъл от реброто на Ева, суперлибералите пак няма да се укротят.

Така през „Прозореца на Урсула” виждам, че Кутията на Пандора е отворена за настъпващия суперлиберален ураган, т.е. европейското зло.

Чичен Ица. Снимка: Уикипедия

Испанската дума huracan идва от езика на индиански племена на карибските острови. Буквално означава „буря“, метафорично – Бог на злото или Дух на злото. На север от Мерида, в щата Юкатан в Мексико, е древният град Чичен Ица („Кладенецът на племето Ица“), където са пирамидите, построени от маите – среща на архитектура и астрономия, която предизвестява настъпването на злото.

Във Вашингтон и Брюксел няма обаче такива пирамиди и евро-атлантическият суперлиберален ураган е в стихията си. Въпреки отпора на президента Тръмп.

Надявам се, че Урсула няма да се трансформира в Урсус (много лош човек).

 

Д-р Георги Чалдъков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.