Home » Авторски страници, политика

“Борисов 3”, втора година, първо полугодие

2019.07.05 Няма коментари
Spread the love

Рекапитулация на първото полугодие
от втората управленска година на третия мандат на Борисов

Карикатура: Чавдар Николов, “Терминал 3”

Годината започна с трагедията със системата на електронните винетки, та се наложи да даваме гратисен период, докато тръгне. Сега поне ни спестиха ТОЛ-системата, която направо не тръгна, но заплатите на служителите, около 921, не ни спестиха.

Валери Симеонов вече не е вицепремиер, но явно се наслаждава да е опозиция в управлението, щото не излиза от коалицията, но пък критикува Борисов.

Субсидията стана 1 лев с помощта на Волен, “Воля” и ДПС.

Вече е ясна коалицията на управляващите.

Цацаров пропусна да обвини Горанов за злоупотреба с обществени средства, и то години наред. Раздавал човекът повече субсидия и никой от прокуратурата не намира това за подсъдно.

Един-единствен прокурор намери смелост да изплющи един шамар на Пеевското издание “Стандарт” и така бързо свикаха консилиум и пратиха акта на прокурорчето в небитието, че едва ли някой негов колега ще реши да шукне поне до Второ пришествие или поне, докато някак си не освободим прокуратурата от слугите на ДПС.

Цветан Василев е още в Белград, понеже Цацаров го е страх да го докара тук. Междувременно отбелязахме 5 години от умишленото събаряне на КТБ и стана ясно, че парите оттам са изядени и сега се разчита на Банката на развитие, която лично всеки от Вас спонсорира.

Апартамент-гейт потъна по-бързо от Пернишки голф у река, след като КП КОНПИ-то на Пламен Джакузито и Тони Терасата някак не намери конфликт на интереси, а даже не се и поинтересува от произхода на средствата за закупуването на луксозните жилища от Цецка и Цецоу.

То и нямаше как да е другояче, щото иначе Пламен нямаше как да се върне на работа с тая тераса от 300 квадрата, която уж е обща, но е негова.

Естествено Столична община отказа да събаря на Пламен барбекюто, щото иначе Пламен трябваше да подаде оставка, ама това не е включено в плановете на Шиши.

Сложно ли Ви е? Чакайте да видите по-нататък.

Вероятно главният съдебен инспектор Теодора Точкова ще подаде оставка, понеже Цацаров никой не ще да му даде така лелеяния от него пост в Европа и ще се наложи той да се “жертва” тук с този пост, и да може да наказва всички в съдебната система. Ех, как ли е мечтал малкият Сотир за такава работа?

Ама дори и това не е най-скандалното. Още по-скандалното е, че само трима от прокурорска колегия на ВСС ще предлагат номинации за главен прокурор. Те там са 11 човека с Цацаров и сега ще предложат двама, даже може да отпуснат и трима, но всичките ще се одобрени от “Берлин” и Сотир. Няма да допуснат никакъв Лозан Панов повече, че и един им стига.

Иванчева се бори с презастрояването вече под домашен арест, а българите наказаха първо туризма ни, заради Бетономорието и високите цени. Ангелкова отвърна с проверки по празните плажове и конференции на Слънчака, та поне от чиновници да намажат някой лев хотелиерите.

Единият блок на АЕЦ-а ни излезе от строя, заради някакъв кабел, но ние сме свикнали. Нали дисковете на ТР изгоряха, после министърът на правосъдието каза, че файловете се преобръщат и стават на закони, та нищо не ни изненадва.

Държавната ТЕЦ горя, за да може да се оправдае студения резерв, даден на Доган и неговата ТЕЦ – Варна, която купил за 1.5 милиона, които никой не се поинтересува откъде е взел. Междувременно той докопа и едно пристанище, та Варненското е на път да приема само рибарски лодки, защото Доган никога не губи.

Хората пощръкляха и се чудят как да си опазят децата от норвежците, които искат да ги вземат, според някаква Стратегия, която Бойко каза, че я няма.

Има обаче “Бойко ТВ” и шпицен-кандидата на социалистите Тимерманс я изпита на собствен гръб, докато вървяха пазарлъците за избор на нов председател на ЕК. Тимерманс отпадна от надпреварата, защото Бойко се докосна до него. Борисов подкрепи и Станишев, който веднага също отпадна.

Извод: Не е добре Бойко да Ви подкрепя. Жалко, че цяла държава сте му дали.

Здравната ни система е в клинична смърт, но няма кой да дръпне щепсела.

Пиша всичко това за тези, които още не са минали Кулата, може и да чакате там, че четете, но се върнете, че няма хора в тая държава да избият комарите по Дунава, и в Русе се опасяват, че децата им ще ги пренесат с комари в Норвегия.

Живи и здрави да сте, сипете си по една ракия и планирайте революцията в живота си, някъде далеч от тук, щото на територията само ядене, пиене и простотия остана.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.