Home » Авторски страници

Обвиниха защитника на Иванчева и Петрова Петър Кърджилов

2019.05.22 Няма коментари
Spread the love

Петър Кърджилов, бивш пиар на столичния район “Младост”, който, заедно с други активни граждани и приятели, подкрепяше през цялото време бившите кмет и зам.-кмет на “Младост” Десислава Иванчева и Биляна Петрова (след като те бяха арестувани показно през април м.г. в София, лежаха месеци наред в следствения арест, а после бяха осъдени на първа инстанция с големи присъди), вече сам е станал обект на прицел и е обвиняем “за престъпление от общ характер”, както пише в съответното постановление, издадено на 16 май т.г. Постановлението му е било връчено вчера в сградата на Специализирания наказателен съд в София. Била му е наложена мярка “подписка”. Срещу Кърджилов е започнало дело заради виковете му по адрес на прокуратурата в коридора на спецсъда в деня, когато Десислава Иванчева бе осъдена на 20 години затвор, а Биляна Петрова – на 15 години.

Петър Кърджилов и Десислава Иванчева. Снимка: Фейсбук

Г-н Кърджилов, който според закона би трябвало да е и.д. кмет на “Младост”, смята, че ще бъде осъден. Той смята също, че медиите, които биха огласили какво се случва с него, са единици. 

По-долу може да се види съдържанието на постановлението, с което той е бил привлечен за обвиняем.

Ето какво е написал вчера Петър Кърджилов на стената си във Фейсбук, във връзка с привличането му за обвиняем:

“В СДВР ми връчиха постановление за обвиняем. Обвинен съм заради обвинението си към прокурорите от бандата на Борисов, Пеевски Цацаров, Гешев и Георгиев, че са мафия, което след присъдите за Иванчева и Петрова извиках в лицата им, като се строиха да дават интервю за медиите. Наложена ми е мярка “подписка”. Със сигурност ме очаква присъда. Присъда за свободно изразено и документално обосновано мнение. Никой няма да отрази това, с изключение на Фрог нюз и още няколко приятелски медии. Затова ви моля да гласувате в неделя. Или за независимия кандидат Десислава Иванчева, или за обединението “Демократична България”, или за другите независими. Подкрепата ви за тях ще е подкрепа и за мен. Искам също да ви напомня, че с адвоката ми Александър Кашъмов спечелихме делото срещу Столичния общински съвет за избора на уволнения от Иванчева Русев за и.д. кмет на “Младост”. Ако нямаше втора инстанция, и.д. кмет на района сега трябваше да съм аз – според закона и по волята на Десислава, изразена в заповед. Това е факт, който bTV и други медии, удобно за мафията, премълчават! Никой не ме покани за участие по темата.”

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.