Home » Избрано, политика

Десислава Иванчева: За мен събраните 2% за евроизборите са победа

2019.05.27 Няма коментари
Spread the love

Кандидатът за евродепутат Десислава Иванчева в интервю за ТВ “България от еър”:

Снимка: bgonair.bg

“За мен събраните 2% на евроизборите е победа. Все пак две големи партии останаха зад нас. Считам резултата за голяма победа, тъй като водихме кампанията от ареста и дома ми. Това също така е добра възможност да се опитаме да станем по-силни на следващите избори през есента. С кандидатурата си на тези избори исках да покажа, че хората можем да участваме в управлението. Резултатите го показаха – щом толкова хора гласуваха за нас, значи ни подкрепят и вярват, че сме невинни. Стимулиращо е, че изпреварихме “Атака” и НФСБ”.

Оттук нататък ще продължим борбата. Ясно е, че гражданите искаме да участваме в управлението на страната. Ниската избирателна активност е шамар за управляващите. Очевидно е, че народът вече не вярва на партиите и не е съгласен със статуквото. През есента ще търсим подкрепа. Ще видим какви варианти имаме. Със сигурност ще търсим граждански сдружения, с които да се обединим. Сега се обединихме за две седмици и всички видяха какъв резултатът. Всеки, който припознае нашата кауза, е добре дошъл при нас. Ще останем самостоятелни, а не обединени с други политически партии.”

Цялото интервю с г-жа Иванчева, направено в дома й в столичния район “Младост”, може да се види ТУК.

————————————————————————————-

Бел. ред: Подкрепата за кандидатурата на Десислава Иванчева за евродепутат от българските избиратели зад граница е по-висока. Тя е към 3 %. Най-голяма подкрепа в тези избори от българските избиратели в чужбина е получила “Демократична България” – към 29 %.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.