Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Заседание на Съвместната българо-македонска експертна комисия

2019.04.11 Няма коментари
Spread the love

Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония заседава в София.

В резиденция “Бояна” в София се провежда петото заседание на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси, създадена в изпълнение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Северна Македония, съобщи пресцентърът на МВнР.

Конференцията беше открита вчера от зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев, който подчерта: “Основен акцент от работата на тази Комисия е общата ни история. Тук не говорим за “споделена” история, защото ние споделяме историята, както със съседите си, така и с държави от цял свят. Общата история е това, което ни обединява, и това, което ние търсим като основа в сътрудничеството и приятелството между държавите ни‘‘.

Днес, от 17:30 ч. местно време, след края на втория ден от заседанието, двамата съпредседатели на комисията проф. Ангел Димитров и проф. Драги Георгиев ще дадат в резиденция “Бояна” пресконференция за журналистите.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.