Home » Авторски страници, политика

Протест в София “Има кой да ви накаже”

2019.04.02 Няма коментари
Spread the love

На 4 април 2019 г. Гражданско движение “БОЕЦ”, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, движение “Ние гражданите”, други граждански сдружения и организации организират протест пред сградата на Министерски съвет в София. Протестът ще излезе с искания за отстраняване на премиера Борисов и правителството, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов, както и за повдигане на обвинения на Цветан Цветанов.

Ето какво пишат организаторите на протеста на Фейсбук страницата на събитието:

“НЯМА КОЙ ДА МЕ НАКАЖЕ!” – заяви Цветан Цветанов в петък от ефира на националната телевизия на фона на #Апартамент-Гейт. Наглост и демонстрация на безнаказаност, несъвместими с демокрацията и принципите на правовата държава!
От документи, получени от “БОЕЦ” и анализирани и публикувани от Биволъ в неделя, става ясна цялата брутална схема, по която КОНПИ и шефът й Пламен Георгиев, заедно с НАП “изпират” и осигуряват безнаказаност за Цветан Цветанов, уличен в укриване на доходи, данъчни и финансови измами за над 500 000 лева! Тази схема се ползва от всички властимащи! Картина на безнаказаност, зависимости, корупция и тотално превземане на държавата от мафията.
[…]
Шеф на КПКОНПИ – Пламен Георгиев – уличен в корупция, данъчни, имотни, документни и финансови измами.
Шеф на НСС – Борислав Сарафов – чрез сина си е уличен във финансови престъпления, укриване на доходи и корупция.
Премиер – Бойко Борисов – уличен в корупция, злоупотреба с власт и престъпно бездействие, довело до смъртта на 20 души при катастрофата край Своге.
Делян Пеевски – депутат – наложил мафиотският управленски модел #Кой, уличен в корупция, имотни и данъчни измами, контрабанда на цигари, фалита на КТБ и заедно с Борисов превзел контрола върху всички власти.
Правителство – министри – уличени в корупция, рейдърство, лобизъм, имотни и финансови измами, и други престъпления от общ характер.
Парламент – депутати – уличени в корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, лобизъм, конфликт на интереси, данъчни и имотни престъпления.
Всички ТЕ превърнаха държавата ни в блато, в най-корумпираната и бедна държава в Европа!”

От Гражданско движение “БОЕЦ”, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и движение “Ние, гражданите” призовават на ФБ страницата на протеста съмишленици от граждански сдружения, други организации и активни граждани да се свържат ако искат с тях и да координират действията си.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.